Ако говорим за мерки за защита на учителите, аз не

...
Ако говорим за мерки за защита на учителите, аз не
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: Образованието е на самотек в пандемията

”Ако приказваме за ограничения за отбрана на учителите, аз не мисля, че има каквито и да било ограничения. Всичко е оставено на опциите на всяко едно учебно заведение ”.
Това съобщи националният представител Ирена Анастасова за образованието в изискванията на пандемия, написа News.bg.

По думите й системата на образованието не е готова за втората вълна на пандемията.

" Не единствено че не са подхванати съответни дейности, аз персонално считам, че никакъв разбор не е изработен, или в случай че е изработен той е с доста неточни заключения за обстановката ", разяснява тя.

Системата се нуждае от целенасочени, планувани и поредни ограничения, тъй като над 20 000 учители са на възраст сред 55 и 63 години, акцентира аленият народен представител.

Това значи, че в околните три години, по думите й, тези учители ще излязат от системата.

Според нея нарастването на учителските заплати е безусловно належащо. " Това, че ръководещите от ГЕРБ го вършат е добре. Лошото е, че това нарастване на учителските заплати трябваше да се случи преди 5-7-10 години ", сподели Анастасова. За да се навакса с дефицита на учители, съгласно нея, би трябвало да има и други тласъци.

" Тези тласъци могат да бъдат по-високи работни заплати в някои райони в страната, обезпечаване на общински жилища, спомагателни средства за превоз за тези учители ", безапелационна е тя. Според депутата от левицата в образованието е основан безпорядък. Евентуално ново затваряне на учебните заведения, съгласно нея, ще окаже въздействие върху образованието.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР