Ако говорим за характера на следващо правителство, ще става дума

...
Ако говорим за характера на следващо правителство, ще става дума
Коментари Харесай

Йотова: Ако говорим за характера на следващо правителство, ще става дума за програмен кабинет

" Ако приказваме за характера на последващо държавно управление, ще става дума за програмен кабинет. С ясни цели и евентуално с явен интервал, в който ще работи този кабинет. Доколкото разбирам ще стартират и диалозите поотделно с политическите партии, които ще застанат зад един подобен програмен кабинет на малцинството. И откакто президентът сподели, че в първите дни след Нова година ще бъде връчен мандатът - уповавам се да създадат и държавно управление ", съобщи в " Още от деня " вицепрезидентът Илияна Йотова.

Йотова утвърждава поръчката на " Продължаваме промяната ", че в случай че не се реализира единодушие с програмната декларация, изобщо няма да се предлага държавно управление. Окачестви го като почтена позиция.

" Президентът оказа помощ доста на Асен Василев и Кирил Петков в тяхната политическа кариера, откакто те потеглиха като министри от служебни кабинети, които той назначи. Но оттук насетне те са си обособена политическа групировка, те вършат своите конгреси, одобряват свои стратегии, вършат структури и за всичко това си носят отговорността. Никой не им стои над главата да им споделя какво да вършат ", добави Илияна Йотова.

Според нея кабинетът " Габровски " с мандата на ГЕРБ не е могъл да сработи, тъй като политическата партия не е излязла от изолацията, в която е попаднала след 2020 година.

" Решението и държанието на парламентарните партии ясно го потвърди. Аз не одобрявам нито едно от посланията, които се вършат, както от опита за държавно управление с първия мандат, по този начин и от това, което слушам от акад. Денков. Всички те приказват, че би трябвало да се изпълнят избрани цели за избран интервал от време, а най-далечният е до локалните избори. Защо да се дефинира период на тези кабинети, в случай че те взимат положителни решения за България ", добави Илияна Йотова.

Според нея тези поръчки основават атмосфера на неустановеност и неустойчивост от нещо, което е краткотрайно и би трябвало да се изтърпи, с цел да пристигна по-добрият избор.

" Ако ще е по този начин, по-добре да пристъпим напряко към избора ", сподели още Илияна Йотова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР