Ако говорим за характера на следващо правителство, ще става дума

...
Ако говорим за характера на следващо правителство, ще става дума
Коментари Харесай

Йотова: Ако говорим за характера на следващо правителство, ще става дума за програмен кабинет

" Ако приказваме за характера на последващо държавно управление, ще става дума за програмен кабинет. С ясни цели и евентуално с явен интервал, в който ще работи този кабинет. Доколкото разбирам ще стартират и диалозите поотделно с политическите партии, които ще застанат зад един подобен програмен кабинет на малцинството. И откакто президентът сподели, че в първите дни след Нова година ще бъде връчен мандатът - уповавам се да създадат и държавно управление ", съобщи пред Българска национална телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова.

Йотова утвърждава поръчката на " Продължаваме промяната ", че в случай че не се реализира единодушие с програмната декларация, изобщо няма да се предлага държавно управление. Окачестви го като почтена позиция.

" Решението и държанието на парламентарните партии ясно го потвърди. Аз не одобрявам нито едно от посланията, които се вършат, както от опита за държавно управление с първия мандат, по този начин и от това, което слушам от акад. Денков. Всички те приказват, че би трябвало да се изпълнят избрани цели за избран интервал от време, а най-далечният е до локалните избори. Защо да се дефинира период на тези кабинети, в случай че те взимат положителни решения за България ", добави Илияна Йотова.

Според нея тези поръчки основават атмосфера на неустановеност и неустойчивост от нещо, което е краткотрайно и би трябвало да се изтърпи, с цел да пристигна по-добрият избор.

" Ако ще е по този начин, по-добре да пристъпим напряко към избора ", сподели още Илияна Йотова.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР