Ако го налеете в туба и преседи известно време, той

...
Ако го налеете в туба и преседи известно време, той
Коментари Харесай

Не съхранявайте бензин в туба, има си срок на годност

Ако го налеете в туба и преседи известно време, той няма да е кадърен за приложимост. Бензинът има наклонност да се изпарява и окислява, добавките се утаяват. С една дума, за три месеца в туба, се образува такъв  " коктейл “, че не си коства да го излеете в резервоара на колата. Колкото повече време прекарва горивото в тубата толкоз по-зле.

Имайки към една четвърт контейнер свежо, неотдавна заредено гориво и осъзнавайки, че организираме опит върху персонален автомобил, заредихме десет литра  " едногодишен “ бензин, който е минал през всички кръгове на измененията във времето. Тубата, от която наливаме е алуминиева с гумено уплътнение на капачката. Експериментът направиха от AutoMedia.

Сензорът за равнище на горивото сподели малко по-малко от половината. Първоначално моторът употребява към момента пресния бензин в тръбите, само че напълно скоро стартират да се усещат промени. Колата стартира да форсира по-зле, все едно, че половината от  " конете “ ги няма, появяват се и така наречен придърпвания - дроселът се пробва да разбере на какъв отпадък е попаднал. И това е единствено началото!

При идващ старт се постанова да завъртите стартера за доста по-дълго време и по-късно да помогнете на мотора с педала за газта - скоростта е ниска, колата се тресе и като че ли ще изгасне всеки миг. Загряването също се оказва прекалено. Целта ни е да изминем 12 км до бензиностанцията и да заредим свежо гориво.

С огромна тъга и опънати нерви стигаме до бензиностанцията и зареждаме цялостен контейнер А-95. само че запалителните свещи към този момент са черни, а моторът се усеща тежък, като дизелов мотор през зимата. На връщане 12 километра последователно трансформират стила на колата, тя стартира да работи по-добре и на идната заран колата пали както преди теста. Между другото,  " старият бензин “, в допълнение към дискомфорта, който предизвиква, извънредно бързо  " изчезва “: същите тези 10 литра бяха задоволителни за малко повече от 60 км, т.е. потреблението съвсем се удвои.

У нас, колкото и безценен и фалшив да е бензинът, трудно можете да заредите гориво с изминал период на валидност на бензиностанция. Големите вериги бензиностанции го продават бързо, предотвратявайки стагнацията му в резервоарите. Така че съветът ни е да не държите бензин в туби за повече от месец, тъй като в противоположен случай проблемите с колата са съвсем несъмнено обезпечени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР