Ако ГЕРБ спечели изборите, ще има редовно правителство и работещ

...
Ако ГЕРБ спечели изборите, ще има редовно правителство и работещ
Коментари Харесай

Тома Биков: Ако ГЕРБ спечели изборите, ще има редовно правителство

" Ако ГЕРБ завоюва изборите, ще има постоянно държавно управление и работещ парламент " - това разгласи в студиото на Тома Биков от ГЕРБ-СДС. Според него задачата на обединението " Продължаваме Промяната - Демократична България " е да " добутат до локалните избори през есента ".

" Не виждам особени стремежи и от нас, и от обединението ПП-ДБ да се работи дружно. Бих подходил по-праграмитчно, тъй като да обявяваш, че в никакъв случай няма да работиш с някого, е малко детско ", отговори Биков на въпроса дали е допустимо ГЕРБ-СДС да работи с обединението сред " Продължаваме промяната " и " Демократична България ".

" Когато твърдим, че сме една демократична система, една от особеностите на този вид система е, че партиите, без значение дали са съперници, или са най-големите съперници, би трябвало да си приказват между тях и да имат някакво взаимоотношение по избрани тематики ", разяснява Биков.

По отношение на метода на отчитане на гласовете, той сподели, че " задачата на ЦИК, не на нашите представители, а на това болшинство, което одобри тези правила, беше да се опрости протоколът, който се попълня в изборния ден ".

" Защото един от проблемите на изборите, преди да бъде въведено машинното гласоподаване беше, че се разнасяха едни протоколи - поправяни, преработени няколко пъти и беше явно, че протоколът би трябвало да бъде банален, с цел да може да се позволяват по-малко такива неточности ", напомни Биков.

" Ние изразихме своята позиция, че нямаме никакъв проблем да бъде поставена още една рубрика, в която да се попълнят резултатите от машинното и от хартиеното гласоподаване. За нас е надалеч по-важно от тези механически компликации да имаме някаква база на консенсус във връзка с това, че изборите са извършени по един почтен метод, в който има доверие ", означи още Тома Биков.

" Свикнали сме да се явяваме на избори по правила, които са писани и от различен ", добави той. И даде образец, че на последните избори напълно с машинно гласоподаване Политическа партия изгубиха 1/3 от гласовете.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР