Ако ГЕРБ не оттеглят номинацията си за Росен Желязков, ние

...
Ако ГЕРБ не оттеглят номинацията си за Росен Желязков, ние
Коментари Харесай

Атанасов: ДБ няма да направи сделка с ГЕРБ, за Вигенин трябва да обсъдим

" Ако ГЕРБ не отдръпват номинацията си за Росен Желязков, ние от " Демократична България ", ще продължим да не гласуваме за него ".

 

Това съобщи в ефира на Нова телевизия Атанас Атанасов от Демократична България.

И повтори, че партията на Борисов би трябвало да се откаже от Росен Желязков за ръководител на Народното събрание.

 

ГЕРБ до момента в който не питат този, който рита футбол, нищо не се случва. Не чакам Росен Желязков самичък да си направи отказ, само че ГЕРБ би трябвало да го отдръпна, уточни съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов пред Нова телевизия за патовата обстановка за избор на нов ръководител на Народното събрание. 

 

Демократична България няма да направи договорка с Бойко Борисов. Борисов би трябвало да си върви от политиката, само че по какъв начин ще го направи си е негов проблем, акцентира Атанасов. 

" Много верен ход на Политическа партия да си изтеглят претендента, което принуждава ГЕРБ да си изтеглят претендента. Видя се, че никой не желае колаборация с тях и в случай че желаят да отпушат процеса би трябвало да си отдръпват претендента. Ако не го създадат останалите политически сили към този момент демонстрират, че ще изберат различен претендент без значение от ГЕРБ. Ако не стане през днешния ден, ще е на следващия ден ", предвижда той.

 

" Трябва да се търси човек, който е отвън двете политически сили, откакто от " Продължаваме промяната " изтеглиха своята кандидатура ", счита още той.

 

" Снощи, търсейки излаз от обстановката, потърсихме подобен във разновидността за ротацията. Първият, който би трябвало да бъде определен е Никола Минчев, тъй като на първото гласоподаване имаше повече гласове. Бойко Борисов би трябвало да си върви от политиката, би трябвало да се отдръпна от тази политическа мощ и да потърси друго място за изява ", добави Атанасов.

 

" Вчера беше един потребен ден, в който стана ясно, че без значение, че ГЕРБ завоюваха изборите, те останаха в изолираност ", съобщи още той.

 

" Първата политическа мощ, в случай че мисли отговорно, би трябвало да реши тъкмо по какъв начин да взе участие в това ръководство, тъй като никой не я желае ".

 

„ Демократична България няма да направи договорка с ГЕРБ, до момента в който аз съм съпредседател. Борисов постоянно търси метод да се допре до нас. Той би трябвало да се отдръпна от партията му ”, разяснява Атанас Атанасов.

 

Демократична България няма да поддържа и претендента на Българска социалистическа партия. По думите му, кандидатурата на Вигенин би трябвало да бъде доста деликатно разисквана, не поради неговите персонални качества, а поради позицията на Българска социалистическа партия за Украйна.

 

" Може да ви изненадам, само че считам, че през вчерашния ден беше потребен ден за българската народна власт. За всички стана ясно, че ГЕРБ са в изолираност ", акцентира пред Нова телевизия съпредседателят на Демократична България и водач на ДСБ Атанас Атанасов.

" Демократична България е поредна градивна политическа мощ, тъй като ние не издигнахме наш претендент. Сега ще би трябвало да преценим дали да не предприемем подобен ход. не сме обсъждали подобен вид още в групата ", заяви Атанасов, само че не пожела да отговори дали самият той би приел да бъде тази кандидатура.

" Трябва да се търси човек отвън първите две политически сили ", безапелационен е той.

Атанасов отхвърли изказванията, че предлагането за ротация на ръководителите е плод на договорка.

" Не съм приказвал след изборите. Видях брутално пазаруване на гласове на изборите, бях на терен и видях, че страната не противодействаше на пазаруването на гласове. Изборите не бяха почтени, ГЕРБ купи изборите ", съобщи той и упрекна служебното държавно управление, че си е " затваряло очите ".

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР