Ако Газпром“ могат да подадат евтин газ, който да сложим

...
Ако Газпром“ могат да подадат евтин газ, който да сложим
Коментари Харесай

Асен Василев: Ако Газпром подадат евтин газ за Чирен – защо не? -

Ако „ Газпром “ могат да подадат на ниска цена газ, който да сложим в Чирен, и по-късно да знаем, че ни е обезпечено да си го употребяваме – за какво не. Това сподели съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ и някогашен финансов министър Асен Василев пред bTV.

„ Не мисля, че решението би трябвало да е основано на идеология. Трябва да е основано на това до каква степен сигурни са доставките и коя е най-ниската цена. В момента виждате, че „ Газпром “ освен с България, а с безусловно всички европейски консуматори е нарушил договорите си и изобщо не подава газ или не подава в цялостен размер “, посочи той.

Бившият финансов министър подсети, че доставки от „ Газпром “ може да има и по настоящия контракт.

Пред БНР Василев акцентира, че правителството не се е отказвало от контракта с " Газпром " по разпоредбите, по които е бил подписан: " С " Газпром " продължаваме да имаме контракт и всеки ден сме изпращали поръчка за приемане на количества. Няма един контракт в Европа, по който " Газпром Експорт " да си извършва отговорностите... Газ ще има ".

По думите му упреците за безпорядък в енергетиката и липса на газ от страна на служебното държавно управление и на президентството са неоснователни.

„ Газ има, цените са вързани с борсовите цени. В момента няма снабдител, който да подава газ на не борсови цени, с изключение на дълготрайния контракт с Азербайджан, който е непосредствено обвързван с интерконектора “, съобщи той пред bTV.

Пред БНР също през днешния ден той разяснява и въпроса за възможното коалиране с " Демократична България " за предварителните парламентарни избори на 2 октомври. Отговорът дали това ще се случи ще бъде даден в понеделник или вторник и той зависи от резултати от поръчано от Политическа партия социологическо изследване.

За разликите сред Политическа партия и Демократична България той сподели, че са не дясна, а центристка партия:

" От дясната част на спектъра сме взели това, че не желаеме да се пипат данъчните ставки, а да се резервира плоският налог и през събираемост и самодейност на частния бранш да се случват нещата. Имаме и най-високия растеж на промишлеността в края на май, рекорден експорт макар всички рецесии.

От лявата част на спектъра сме взели много необятна обществена стратегия. Пенсиите за последните 12 месеца се усилиха със 167 лв., за последните 12 години – със 164. Имаме необятна стратегия за нарастване приходите на учителите, на лекарите и медицинските сестри те бяха вдигнати, безвъзмездни детски градини, безвъзмездни учебници на възпитаници до 12. клас, данъчни облекчения за работещи родители. "

На въпрос за възможна повторна коалиция с Българска социалистическа партия след вота Асен Василев отговори уклончиво на водещата предаването " Политически НЕкоректно ": " И да, и не ".

" Българска социалистическа партия желаят да се вдигнат налозите, да минем към напредничав налог. Те имат много по-агресивна обществена стратегия, която би трябвало да бъде финансирана през по-агресивно облагане на компаниите и жителите. Ние сме срещу това. Искаме да запазим настоящото облагане и в границите на това, което създадем като събираемост, прекъсване на течове да се влага в обществена стратегия ", изясни той.

Василев увери, че ако Има Такъв Народ влязат в Народното събрание, Политическа партия няма да се коалира с тях.

Бойко Борисов спира ГЕРБ да взе участие в ръководството - сподели още Василев.

" Целта на тези избори не е „ Продължаваме Промяната “ да вземе най-вече гласове. Нашата цел е да може да се образува болшинство от 121 гласа, което ясно да съобщи, че няма да работи с господин Борисов, че ще спре всички обири и няма да има „ троянски кон “ в това болшинство.

Той (Борисов) е нещото, което стопира ГЕРБ да вземат участие в ръководството. Това го виждат и хората в ГЕРБ.... Кой взема решенията в ГЕРБ? В " Продължаваме промяната " ги вземаме Кирил Петков, аз и един изпълнителен съвет от 10 индивида. ... В Народното събрание и на всички места, когато би трябвало да се вземе решение, би трябвало да се обадят (бел. ред. на Борисов).... Ние споделяме: " Решенията в Политическа партия се взимат от Кирил Петков, Асен Василев и изпълнителен съвет от 10 индивида. И ние сме в ръководството, ние сме претенденти за депутати, стоим с лицата си в ръководството. Не седим на диванче някъде в профил и да се преструваме, че към този момент не вземаме решенията, а в действителност да ги вземаме. Това е в действителност лицемерието, което съществува там.

Въпросът е хора, които би трябвало да са в пандиза да не вземат решенията за тази партия ".

Две са алените линии, по които няма да се договаря с никого: " Нас ни интересува да сме сигурни, че няма да се краде и да не се сменя геополитическата ориентировка на страната. Всичко друго предстои на диалози ".

Василев посъветва " всички партии да се зачистят от хора с корупционен интерес " и в отговор на въпрос сподели, че против хора от Политическа партия е имало два сигнала, които са били тествани и инспекциите са посочили, че нещата не стоят напълно по метода, по който са били показани, само че все пак от Политическа партия са ги препратили към инспекторати, които - " в случай че открият нещо, да не престават към прокуратурата ".

Във връзка с връзките сред Политическа партия и президента Румен Радев съобщи:

" След промяната на Николай Павлов като шеф на Булгаргаз и поради отнетия допуск на Сотир Цацаров като ръководител на КПКОНПИ започна изстудяване в връзките ни и те станаха прецизно институционални... Никога не сме били образувани като президентска партия ".

Той насърчи служебния кабинет - в случай че види нещо неправилно, да го поправя.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР