Ако Европейският съюз /ЕС/ чака във всички страни от Западните

...
Ако Европейският съюз /ЕС/ чака във всички страни от Западните
Коментари Харесай

Ако ЕС се забави, Путин и Ердоган ще дестабилизират Балканите

Ако Европейският съюз /ЕС/ чака във всички страни от Западните Балкани да бъдат построени постоянни демокрации без национални спорове, тогава съветският и турският президент Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган ще употребяват това и ще дестабилизират целия район.
Това сподели австрийският специалист от Икономическия факултет във Виена проф. Каръл Айгинер пред в. " Дер Щандарт ". Айгинер напомня, че през 2003 година Европейски Съюз е заречен участие на всички страни от Западните Балкани, само че 15 година по-късно няма огромен прогрес по този въпрос.
" Договорът сред Македония и Гърция е сензация. За него заслуга има и Европейски Съюз, само че в това време против този Договор има готовност на консервативните и комунистическите сили в Гърция, а Путин и неговите десни националистически другари в Европа се пробват да попречат на приключването на разногласието с Македония. Днес Западните Балкани са на кръстопът ", споделя още известният академик и някогашен шеф на Виенския стопански теоретичен институт.
" В Сърбия съществува нежно болшинство, което поддържа участието в Европейски Съюз. От историческа позиция това е важен резултат, тъй като сърбите постоянно са били на страната на " панславянското решение ", а в това време Европа разреши да се разпадне Югославия и поддържа независимостта на Косово. В момента проевропейското болшинство в Сърбия е застрашено и срещу него се бори Турция, сръбските националисти и на първо място Владимир Путин, който съвсем всеки ден изпраща собствен хора в Белград обещаващи вложения и другарство ", предизвестява проф. Каръл Айгинер.
Източник: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР