Ако европейският парламент остане само в Брюксел ще се спестяват

...
Ако европейският парламент остане само в Брюксел ще се спестяват
Коментари Харесай

Европарламентът спестява 103 млн. евро ако заседава само в Брюксел

Ако европейският парламент остане единствено в Брюксел ще се икономисват по 103 млн. евро годишно, сочи проучване. Затова съгласно немският реакционер Манфред Вебер, който е водещ претендент за ръководител на еврокомисията, европарламентът би трябвало да избере една от сегашните си две централи, които са в Брюксел или Страсбург.

В изявление за немската медийна група " Функе " Вебер още веднъж подхвана водения от дълго време спор за мястото на Европейския парламент, който заседава множеството време в Брюксел, само че на месечни пленарни сесии отива в Страсбург.

Вебер съобщи, че схваща за какво високите разноски по поддържане на две централи нервират доста хора.

" Европейският парламент би трябвало да има правото да вземе без значение решение по какъв начин да провежда работата си и къде да е централата му - в Страсбург или Брюксел ", сподели претендентът на десноцентристката Европейска национална партия.

Официалната централа на Европейския парламент е в Страсбург, само че комисиите заседават в Брюксел, а секретариатът е в Люксембург.

За промени в това съглашение, което бе контрактувано в писмен тип през 1997 година, е нужно единодушието на всички национални парламенти на страните членки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР