Ако европейските пенсионери се чудят на кой курорт да идат,

...
Ако европейските пенсионери се чудят на кой курорт да идат,
Коментари Харесай

Мика Зайкова предложи минималната пенсия да стане 370 лв.

Ако европейските пенсионери се чудят на кой курорт да идат, българските се чудят какви хранителни артикули да си купят. Олиото е поскъпнало с 40%. Инфлацията ще върви нагоре. Да оставим обществените заплащания и да създадем минималната пенсия най-малко равна на прага на беднотия.

Това съобщи от парламентарната естрада националният представител от " ИТН " Мика Зайкова по време на дебатите по първото четене на актуализацията на бюджета на Държавното публично обезпечаване.

Предложението на Зайкова е минималната пенсия да стане 370 лв..

От своя страна някогашният обществен министър Деница Сачева репликира, че съгласно ГЕРБ смяната на пенсионната система би трябвало да бъде осъществена от постоянно държавно управление, а не от служебно.

" Ние считаме, че актуализация на бюджета на ДОО на този стадий не се постанова, предлагането е по-скоро с избирателен темперамент. Увеличаването на тавана на оптималните пенсии за нас също е недопустимо. Ние предлагаме таванът да отпадне, за това са нужни 22 млн. до края на тази година ", сподели Сачева.

Тя заяви, че ПГ на ГЕРБ-СДС ще гласоподава " въздържал се " по по този начин препоръчаната актуализация на бюджета на ДОО за 2021 година и сред първо и второ четене ще внесе свои оферти.

Мика Зайкова ѝ отговори, че оферират бъдещо нестабилно събитие.

" Това е популизъм. За да може служебното държавно управление да вкара вашите фамозни 50 лева вътре, по тази причина е възприело този ред ", обърна се Зайкова към Сачева във връзка осъвременяването на пенсиите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР