Ако ЕК не поеме разходите за зелената сделка“, то това

...
Ако ЕК не поеме разходите за зелената сделка“, то това
Коментари Харесай

Мехмед Дикме: Ако ЕК не поеме разходите за „зелената сделка“, то това ще бъде за сметка на обикновения човек

Ако Европейска комисия не поеме разноските за „ зелената договорка “, то това ще бъде за сметка на елементарния човек. Меморандумът не взема решение проблемите. Това е моментно решение, както беше и септември месец “, сподели в „ Денят стартира “ Мехмед Дикме.

„ Истината е, че тези хора са опрени в ъгъла, ножът е опрял до кокала.

И те нямат друга опция с изключение на по силов път да търсят решение на въпросите “, съобщи някогашният министър на земеделието.

Според него „ земеделците постоянно са правили живота забавен в страната “.
„ Няколко следващи държавни управления, може би в последните 10 години България проспаха решението дали да подкрепя на хектар, както е сега, или както е в Германия, Франция да се подкрепя плантация “ уточни Мехмед Дикме.

„ В зърнопроизводството работим на 90% на експортен капацитет и износ,

само че зърнопроизводителите работят главната част на земята като заплащат съответните ренти. През зърнопроизводството над 2 милиарда лв. влизат във всеки един притежател на земеделска земя под формата на лихва “, означи някогашният министър на земеделието.

Мехмед Дикме счита, че „ оставката на министъра да реши проблемите на бранша “.
Нито една политическа групировка не излезе с позиция във връзка с митингите на земеделците “, уточни някогашният министър.

„ Аз съм сюрпризиран за какво Делян Пеевски още не е взел отношение по тематиката, тъй като той е индивидът, който приказва и дава звук “, сподели Дикме.

Според някогашния министър на земеделието, в случай че Европейска комисия не поеме разноските за „ зелената договорка “, то това ще бъде за сметка на елементарния човек.

„ Ако Европейската комисия не покрие финансово условията по „ зелената договорка “ занапред ще има доста съществено повишаване на храните, тъй като някой би трябвало да заплаща сметката. Ако Европейската комисия не я поеме със дотации, потребителите ще платим цената на продуктите, които купуваме “.

 

Източник: Българска национална телевизия

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News 

Още вести четете в категория България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР