Ако ефирният шал е по-скоро декоративен аксесоар през лятото, неговият

...
Ако ефирният шал е по-скоро декоративен аксесоар през лятото, неговият
Коментари Харесай

Шалове с мъниста за шик и уют

Ако ефирният шал е по-скоро украсителен аксесоар през лятото, неговият зимен вид има надалеч по-практична функционалност. Освен че сигурно ще ви стопли, шалът дава несравним и съвременен акцент на всеки тоалет.

Любопитен факт е, че този типично дамски аксесоар в продължение на хиляди години е част от мъжкия дрешник. Според някои източници най-древната находка, свидетелстваща за появяването на шаловете, е фамозната Теракотена войска в Китай. Те обаче са имали доста по-различно предопределение от днешното и са служили да разграничават другите рангове в китайската армия. Малко по-късно шаловете се появяват и в Късната римска империя като sudarium - „ плат за пот “, с който хората се подсушавали в жегите. Пътят на шала продължава през Англия и Франция, където за първи път се открива стилният му капацитет. Днес шалът е обичан дамски аксесоар, който може с лекост да промени стила ви, както и да преобрази всяка връхна дреха.

Независимо дали предпочитате яке, сако, тренчкот или класическо палто през зимата, подобаващият шал с един размах придава на тоалета автентичност и персонален почерк. Актуални са плетените модели, тези с каре, както и шаловете вид пончо. Абсолютен любимец в последните дизайнерски сбирки обаче остава мекият, бухнал шал. Той се явява добър сурогат на по този начин известните пухкави палта, защото разрешава доста повече комбинации и многообразие във визията.

Приятните пухкави шалове разнообразяват класическото палто, което обичайно е в черен или различен мрачен цвят. Те се съчетават прелестно и с плетена жилетка, придавайте жанр на тоалета. Плетките са съвременни под най-различна форма през есента и зимата на 2018/2019-а, по тази причина комбинацията жилетка и пухен шал би ви спечелила утвърждението на всеки критик. Друг изтънчен вид е да добавите сако към обичания си бухнал шал. Стилистите предлагат в този случай да заложите на кръговиден модел, който да наметнете елегантно върху раменете си. За още по-шикозно лъчение оставете единия завършек на шала да пада малко по-долу от другия.

Едва ли има зимен аксесоар, при който разнообразието е по този начин богато, както при шаловете. По магазините ще откриете обилие от материи, цветове и стилове. Кожа, велур, кадифе, памук, коприна са единствено някои от разновидностите, сред които можете да избирате. Популярни са дългите, тънки шалове, достигащи до земята, както и моделите, които могат да се носят и като аксесоар за глава.

Когато избирате шал, не забравяйте да вземете поради с каква връхна дреха към този момент разполагате. Вталените палта се съчетават с по-обемни модели шалове, които можете да преметнете по ексцентричен метод. Обратно - в случай че палтото ви е разкроено и обемно, заложете на по-тънък шал. Цветовата гама, от която можете да избирате, също е извънредно богата. В стилните сбирки ще видите два съществени претекста - цветът на шала или се координира с още един детайл от тоалета, или се избира като противоположен.

Най-модерните цветове при шаловете през този сезон са алено, жълто, зелено, лилаво, синьо, сиво, шоколадово кафяво и цвят горчица. Важното е шалът да бъде в ярък звук, а всевъзможни щампи, в това число геометрични фигури, са във ваш плюс. Актуални са сантименталните пастелни нюанси и животинският принт. Горещ тренд през зимата са забавните шалове с мъниста, пайети и други украшения.

Ако преметнете шала по този начин, че да стои като висока яка, ще се уверите, че хубостта не всеки път е за сметка на комфорта. Сгънете шала на две, поставете го на врата си и промушете двата края през получената примка. Така можете да избирате сред по-хлабав и по-стегнат възел според от това какъв модел връхна дреха сте предпочели.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР