Ако едно от най-големите държавни дружества Български пощи“ ЕАД не

...
Ако едно от най-големите държавни дружества Български пощи“ ЕАД не
Коментари Харесай

Български пощи застрашени от ликвидация

Ако едно от най-големите държавни сдружения „ Български пощи “ ЕАД не извърши оздравителния проект, има заплаха да бъде ликвидирано. Тази опция позволи служебният министър на превоза Христо Алексиев по време на блиц парламентарния надзор.

Той напомни, че държавното дружество получило 50 милиона лв. за възстановителен проект. Дигитализацията е в основата на този проект.

Алексиев сподели, че държавното сдружение е изгубило големи средства от хакерската офанзива предходната година и е лишено също от пазара за доставка на артикули и услуги от редица куриерски компании.

„ Български пощи “ бяха тотално избутани от пазара на куриерски услуги и при тях останаха единствено едни недокомпенсирани услуги като универсалната пощенска услуга, разпространяване на печата и по този начин нататък. Всичко това във времето е довело до много тежко, съществено финансово положение на „ Български пощи “, сподели той.

„ Точно заради това ние трябваше да предприемем ограничения, тъй като това финансово положение на Български пощи не им разрешава те да получат средствата по Плана за възобновяване и резистентност. Тези 50 милиона, които бяха утвърдени от Европейската комисия, са ориентирани към цифровизация, с цел да може Български пощи да усъвършенства като цяло своите услуги “, изясни министърът на превоза.

„ Аз считам, че в случай че проектът, който е в развой на подготовка, не бъде изпълнен, това ще докара до разпродажба на „ Български пощи “ заради това, че аз не виждам, в случай че този проект не бъде изпълнен, различен вид те да бъдат избавени “, сподели още Христо Алексиев.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР