Ако една кола няма маслен филтър, не може да върви.

...
Ако една кола няма маслен филтър, не може да върви.
Коментари Харесай

Ще се готви законова забрана за първа регистрация на технически неизправни коли

Ако една кола няма маслен филтър, не може да върви. Ако един автомобил е механически нередовен, не би трябвало да получи позволение от КАТ. Целта е коли, които не дават отговор на техническите условия, да не получават първа регистрация . Това сподели екоминистърът Нено Димов, разяснявайки въпрос ще бъде ли неразрешено да се движат коли без катализатори , който увери, че ще работи в посока на такива законови ограничения.
Димов съобщи, че се изисква и техническа подготовка за въвеждане на такова законодателство. Не може да има ограничаване единствено в един град – да вземем за пример в София, посочи той, разяснявайки новината, че Столична община е подарила 7 газанализатора на КАТ, с цел да се мери дали даден автомобил отделя толкоз нездравословни субстанции, колкото би трябвало според съответния си екостандарт. Ако има ограничаване за първа регистрация единствено в един град, тогава нищо няма да пречи да се записват коли в други градове, добави той.
Колко българи умират от замърсен въздух?
Нито мога да потвърдя, нито да отрека, че сме на второ място в света по смъртност поради болести, породени от замърсен въздух . Не знам по какъв начин СЗО е правила отчета, какви маркери са употребявани, сподели Димов, който бързо добави, че не се съмнява в отчета, само че посочи, че София да вземем за пример не била на второ място измежду европейските столици по замърсен въздух.
Основният източник на замърсяване на въздуха в България е битовото отопление на твърдо гориво, категорично акцентира Нено Димов. Затова и не било изненада, че да вземем за пример Видин е на челно място в отрицателната ранглиста – заради социално-икономически аргументи. В София и Варна има към този момент наклонност на изчистване, добави екоминистърът.
Димов посочи и, че е споделил преди време, че през 2016 година единствено две станции в София отчели превишено количество на фини прахови частици, до момента в който през 2011 година всички станции имали такива индикатори. Не съм споделил нищо за дневните данни, конкретизира той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР