Ако единственият път, когато посегнете към аспирина, е когато почувствате

...
Ако единственият път, когато посегнете към аспирина, е когато почувствате
Коментари Харесай

Аспиринова вода - най-добрата защита за зеленчуците в градината

Ако единственият път, когато посегнете към аспирина, е когато почувствате главоболие, може би ще е добре да преразгледате мнението си. Въпреки че аспиринът постоянно се употребява за лекуване на главоболие и хора, изложени на риск от инфаркти или кръвни съсиреци, това е единствено едно от приложенията на този на ниска цена медикамент.
Следващият път, когато се отправите към задния си двор, с цел да работите в градината си, може да се въоръжите с бутилка аспирин във вашите култивиран консумативи. Ето седем аргументи да употребявате аспирина във вашата градина.
1. Аспиринът работи като средство за вкореняване
Когато пресаждате цветята или други растения, помогнете им да израснат с по-здрави корени. Напръскайте корените на вашето растение със примес от аспирин и вода, преди да го пресадите в саксия, с цел да развие по-твърди корени.
2. Аспиринът усъвършенства кълняемостта
Ниската доза аспирин (мисля, че 1,5 таблетки в 2 литра вода) може доста да усъвършенства кълняемостта на семената. Всъщност, едно изследване на растенията, третирани с аспиринова вода, е имало 100 % кълняемост, до момента в който растенията, които не са били третирани, са имали по-противоречиви резултати.
3. Аспиринова паста може да облекчи ухапвания и ужилвания от инсекти
 ВНИМАНИЕ! Ако пиете аспирин на празен корем, може да се случи ТОВА ВНИМАНИЕ! Ако пиете аспирин на празен корем, може да се случи ТОВА
Предполага се, че съвсем всеки един от нас все в миналото в живота си е приемал аспирин. Това е един от най-разпространените лекарства по...
Ако ви ухапе буболечка или ви ужили пчела, до момента в който упражнявате в градината, смачкайте таблетка аспирин в малко вода и я нанесете върху ухапването за неотложно облекчение на ужилването.
4. Аспиринът усилва растежа на растенията
Университетът на Род Айлънд пръска растения с аспиринов воден разтвор един път на всеки три седмици в продължение на целия вегетационен интервал. Накрая, растенията, напръскани с аспиринов разтвор, се оказали по-големи и с повече плодове / цветя, в сравнение с останалите в градината.
5. Аспиринът оказва помощ на отрязаните цветя да останат по-дълго свежи
Поставете половин таблетка аспирин във ваза с откъснати цветя от вашата градина, с цел да им помогнете да останат свежи по-дълго.
 Тайната на опитните градинари: Аспирин за по-висок рандеман на домати Тайната на опитните градинари: Аспирин за по-висок рандеман на домати
Опитните градинари разчитат на изпитан трик за увеличение добива на домати. Те употребяват аспирин за удължение интервала на плододаване...
6. Аспиринът улеснява развъждането на по-здрави домати
Напръскайте вашите доматени растения (или накиснете семената) във вода / аспиринова примес, преди да ги засадите в земята за по-здрави, устойчиви на заболявания растения.
7. Аспиринът третира гъбични положения в почвата
Напръскайте растенията си със примес аспирин / вода, с цел да предотвратите гъбични болести. Освен това, същото решение може да помогне за изцеление на заболявания по растенията. Просто би трябвало да напръскате растенията си при първите признаци на заболяването, с цел да бъде дейно.
Използването на аспирин механически не е органично решение. Това обаче е безвредна алтернатива, която съдържа доста по-малко химикали от множеството артикули, закупени в магазина. Използвали ли сте в миналото аспирин в градината си? Ако не сте – време е да опитате.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР