Ако един салон е фалирал, собственикът може да взема заем

...
Коментари Харесай

Сачева: Общо регистрираните безработни са 291 хиляди

Ако един салон е банкрутирал, притежателят може да взема заем или да кандидатства по новата стратегия, която може би ще бъде утвърдена в днешния ден на Министерски съвет. Отпускат от 3 до 10 хиляди лв. на микро и дребните предприятия. Това съобщи общественият министър Деница Сачева по НТВ.
" Това са грантови схеми за директна поддръжка и не би трябвало да се връщат. Ще се подава декларация. Цялата скица е издигната въз основата на доверие към хората, които аплайват. Разбира се, че ще има и инспекции на заявените данни ", добави общественият министър.

" Мярката 60/40 обгръща хора от сферата на туризма и хотелиерството. 42,6% от всички утвърдени са от този бранш. Мярката е препоръчана за времето на изключителното състояние. Дали тя ще търпи развиване, следва да се види, откакто се създадат съответните разбори ", сподели още тя.

" Към този миг 7 130 души в региона на ресторантьорството и хотелиерството са запазили своята работа с помощта на мярката. Възможно е да имат спестени средства или да са взели заеми. Част от хотелите и заведенията за хранене се занимават с ремонтни действия и се приготвят интензивно за сезона ", добави министърът. Сачева съобщи, че за туризма ще бъдат обсъждани още и разнообразни ограничения.

" Общо записаните безработни са 291 хиляди. Без опция за компенсации са към 12 хиляди към този миг. Това са хора без трудови контракти, на друг %, в заведения за хранене и прочие. За хората от сферата на изкуството и културата има обособена мярка за разпределяне на три минимални заплати ", сподели още тя.

" Възможното е схемата 60/40 да продължи и след изключителното състояние. Много са вероятните разновидности. Трябва да се има поради, че цената на тази рецесия би трябвало да бъде поета от всички. Трябва да създадем и по този начин, че в държавния бюджет да постъпват средства ", сподели още общественият министър. Тя даде образец с фризьорството и съобщи, че салоните могат да работят при съответните ограничения за хигиена и пускайки по един клиент.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР