Ако един ми каже, че навън вали, а друг –

...
Ако един ми каже, че навън вали, а друг –
Коментари Харесай

2+2=500, но рептилите крият истината от теб

Ако един ми каже, че на открито вали, а различен – че на открито грее слънце, моята работа, като публицист, не е да поканя и двамата в студиото, с цел да си кажат „ гледната точка “, а да отворя прозореца и да видя какво е времето на открито.

Истината е приоритет номер едно, а не „ правилото “ да се търсят всички гледни точки. Между гледните точки има такива на откровени лъжци, има и такива на откровени простаци. Ако учителката ти каже, че 2+2=4, а вуйна ти ти каже, че 2+2=500, само че има кръг от конспиратори и рептили, които крият истината от теб, работата на родителите ти не е да седнат с учителката и лудата ти вуйна и да чуят гледните им точки, а да разкарат кукуто от живота ти и да те оставят да учиш.

Не забравяй, че има хора, които надълбоко в сърцето си обичат фашизма, да вземем за пример, и ненавиждат демокрацията. Когато им кажеш: не те желая в моята медия, да пропагандираш, той се оплаква, че му лишават „ свободата на словото “. А в случай че, не дай си Боже, се докопа до власт, той пръв ще стартира да реже свободата на словото на всеки, който не му е приветлив.

Де факто, се пробват да употребяват инструментите на демокрацията (свободата на словото и равноправието, и зачитането), с цел да се докопат до естрада, през която да се докопат до власт, с която да отрежат свободата на словото и равноправието, и зачитането.

Когато това се случи, ще бъдем ли щастливи, че сме им дали „ правото да се показват “?

И преди съм го казвал, само че очевидно се постанова да се повтори: когато приказваме за свободата на словото, това не включва фашистите, феновете диктатори и конспираторите, които сеят рискова пропаганда… Точно по този начин както, когато приказваме за независимост в половата ориентировка, не включваме педофилите. Трябва ясно да се прави разликата и да не се дава естрада и независимост на нарушители и незаконни планове.

Не да си държим сметка за какво, видите ли, не се дава естрада на всеки дребен хитлерчо или лъжец, опитващ се да дърпа гласоподаватели със схеми.

Само дето медиите обаче се оказаха проводник точно на това. Защо? Отговорите са два. Единият е този, които ще получите: даваме „ естрада “ на „ всички гледни точки “. #BullShit

Другият е този, които няма да получите: повдигане на рейтинг и гледаемост. Защото дивотиите и свадите, и „ различното мнение “ събират сеирджии пред тв приемниците.

Сега разбирате ли най-сетне по какъв начин „ даването на естрада “ и „ всички гледни точки “ в действителност се оказаха оръжие на едните да натрупат капитал, а на другите да употребяват слабостите на демокрацията против самата нея?

Едни такива взимачи на дотации обявиха, че ще работят за българския народ, а в действителност по думите им проличава, че ще създадат всичко допустимо, с цел да популяризират рискова болест. Коронавирус позьорите с „ различните отзиви “ изкараха не малко дивиденти – и пари, и политически облаги.

„ Алтернативното мнение “ е едното оръжие против нормалността през днешния ден. Другото е размиването на действителността с безсмислени проблеми, които се раздуват, с цел да наподобяват същински.

Напълно безсмислена тематика, да вземем за пример, която се върти, едвам ни държи заплеснати от значимите проблеми, е Северна Македония – все едно животът ни зависи от това. Напълно безсмислена и куха тематика. Докато се дърляме с македонците, които ги лъжат по същия метод, по който ни лъжат и нас, с цел да ги карат да се дърлят с нас, ние не виждаме колосални проблеми, втълпяване на ненавист, медии, затъващи в обвързаности, кражба на Черноморието ни, „ предприемачи “ и „ обръчи “, които ръководят подмолно, корупция, прогнила власт, лобизъм, прогнила псевдо-демокрация…

Докато се дърляме с македонците, животът си се случва към нас, а ние приличаме на подпийнал юноша, който си води гадже у тях, но таксиджията му е надписал сметката с 50 стотинки… не може да остави нещата по този начин. Не че нещо му зависи от тия 50 стотинки, не че му е значимо, но „ въпрос на правила “, видиш ли! И се скара с бакшиша, и вземат та се дърпат, па най-после и се сбият. А девойката изчака, изчака, пà си тръгне.

Играйте си още с македонците на историческо великолепие, тя девойката си отиде. И като не ги пуснем в Европейски Съюз, те руснаците и сърбите не чакат, в политическото въздействие вакуум няма – няма ли го Европейски Съюз, ги има Кремъл и Белград. Както желаете. Играйте си, правете се, че нещо доста зависи от тая македонска тематика, все едно Македония е международна суперсила или заплашителен търговски сътрудник, или опасност за националната ни сигурност. Или тока и киселото мляко ще ни поевтинеят, в случай че македонците се плеснат по челата и кажат, че българите сме прави за всичко.

Играйте си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР