Ако един голям процент - до 40%, от дизела в

...
Ако един голям процент - до 40%, от дизела в
Коментари Харесай

Петков призна: Захранваме с лукойлски дизел украинската армия

Ако един огромен % - до 40%, от дизела в Украйна е българско произвеждане, по този начин сме помагали и на Украйна, тъй като те без гориво не могат да водят тази война. Разкритието най-накрая пристигна от експремиера Кирил Петков. От месеци се приказва, че действителната причина за желаната (и получена) дерогация от Европейска комисия за вноса на съветски нефт за България, функционираща от 5 декември м.г., е с цел да може България да изнася нафта за потребностите на Въоръжените сили на Украйна. 

" Президентът Зеленски благодари доста на нашето държавно управление, в последните дни на кабинета получих персонално позвъняване от него. И той сподели: " България беше основополагаща мощ в поддръжката на Украйна в доста значими моменти на войната, изключително първоначално ", разгласи пред ТВ1 съпредседателят на " Продължаваме промяната ". 
 
" Голяма част от дизела в Украйна действително идваше от България.

Също по този начин, макар че нямаше пряк експорт, през Полша, Румъния, Съединени американски щати и Англия огромна част от снарядите в Украйна бяха българско произвеждане.

Да, не можем да кажем, че ние ги изнесохме там, само че доставките, които отидоха там, бяха основни за войната ", добави още някогашният министър председател.

ТЕМА преди 1 час 1014 преди 4 часа 1999 преди 4 часа 552
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР