Ако един човек прекарва времето си в леглото и то

...
Ако един човек прекарва времето си в леглото и то
Коментари Харесай

Как катериците трупат мускулна маса

Ако един човек прекарва времето си в леглото и то през цялата зима, то най-вероятно ще се изненада по какъв начин облеклата му към този момент не стават. И няма да приказваме за намаляване, а за повишение на окръжността. Това в действителност е доста неприятна вест, само че не прекарваме този сезон в леглото. Освен това сме сигурни, че никой не става и не стартира да тича, колкото сили има. За страдание имаме едно доста значимо предписание в нашата генетика – използваме мускулите или ги губим.

Колкото повече упражняваме, толкоз повече тялото схваща върху какво да акцентира. И до момента в който мнозина считат, че това е в действителност незаслужено, катериците нямат никакви проблеми. Като дейни вегани, тук се фокусираме върху Ictidomus tridecemlineatus, въпросните могат да се похвалят с една от най-големите способности в живота си.

Те прекарват зимата в хибернация, като множеството спящи животни през зимата, само че когато пристигна пролетта, стартират да преследват скакалци и други типове храни, употребявайки още по-бързи рефлекси и по-мощна физика. Не се постанова да загряват или да връщат формата си.

Публикувано проучване от началото на тази година ни демонстрира, че тъкмо тази порода катерици има опцията да усъвършенства мускулатурата си, даже и откакто не тренира или не преследва своята храна. Тайната зад този триумф е специфична чревна бактерия.

Изследването демонстрира, че през летните месеци катериците стартират да натрупват доста мазнини, само че по време на зимния сън ще ги изгубят, като пикът се оказва точно февруари и някъде през април са изгубили към 40% от своята маса, по отношение на предходната есен.

По време на съня излиза наяве, че метаболизмът им работи със скорост от 1%, до момента в който температурата им пада до външната. Към края на зимата, краката им стартират да натрупат нова мускулна маса. На този стадий учените ще се опитат да открият повода и метода, с който катериците съумяват да построят още веднъж своята мускулатура. За изработката на един мускул е нужен азот, който се употребява за основаването на протеин.

До огромна степен същият напуща тялото под формата на урина, само че през зимите се оказва, че катериците не употребяват тоалетната. В тялото им не може да бъде открит ензимът, който хората имат, само че пък бактериите в червата правят тъкмо тази работа. Въпросната кара тялото да събира всичкия азот и да стартира да основава нужните протеини. Интересен въпрос е тъкмо какво ще се случи, в случай че използваме сходни бактерии в човешкото тяло? Оказва се, че имаме такива, само че техният резултат е извънредно дребен и сдържан.

Сега на ход ще е да се изследва самата бактерия, с цел да може да се помогне на хора, които са прекарали доста дълга терапия и се пробват да се изправят на крайници. Оказва се, че единствено 10 дни в лежане ще оказват помощ за съкращаването на до 14% мускулна маса.  

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР