Ако е вярно, че трансплантации са били извършвани в правителствената

...
Ако е вярно, че трансплантации са били извършвани в правителствената
Коментари Харесай

Евгени Георгиев: За половин година няма нито една извършена трансплантация у нас

" Ако е правилно, че трансплантации са били осъществявани в държавната болница " Лозенец ", това е ужасно аморално. Има си листа и не може един да превари различен. Освен това в случай че някой превари, не се знае дали ще има съвпадане с ограна, дали той е подобаващ ", уточни пред bTV Евгени Георгиев, ръководител на Алианса на транплантираните и оперираните.

" Слуховете измежду хората, които се занимаваха с трансплантации, бяха, че не са направени протоколите за осъществяването им в границите на ковид “, изясни той.

" Лежах година и половина в болница, преди да бъда трансплантиран. За това време видях по какъв начин доста деца пораснаха, по какъв начин на доста родители им побеляха косите за няколко месеца, по какъв начин доста животи бяха срутени. Нещо би трябвало да се случи ", изясни още Георгиев.

По думите му срещи е имало с всички заменени през годините държавни управления. Имало е промени в управлението на тогавашната Агенция по трансплантации. Създадена е била картата " Да за живот ", която обаче съгласно Георгиев е била безуспешен пиар ход.

Той прикани за повече пари за екипите, които правят трансплантации, както и да имаме медицински хеликоптер.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР