„Ако е имало използване спрямо когото и да било на

...
„Ако е имало използване спрямо когото и да било на
Коментари Харесай

Узунов: Ако е имало използване спрямо когото и да било на СРС, то е било на законово основание

„ Ако е имало потребление по отношение на който и да било на СРС, е било на законово съображение и по съответния ред. Вероятно политици са попаднали там инцидентно. “

Това разяснява в студиото на „ Тази заран “ Димитър Узунов - някогашен представляващ Висш съдебен съвет, във връзка изнесените данни, че са подслушвани опозиционни политици, както и служебния министър председател Стефан Янев.

Той добави и че има вяра на спецсъда, че „ не е издавано позволение за потребление на специфични разследващи средства по отношение на служебния министър председател и лица от политически обединения, упоменати в медиите ".

Узунов означи и че издаване на позволение за потребление на СРС се ползва при тежки присъди, които плануват от 5 години отнемане от независимост. Изисква се и стимулирано искане, както и приложени доказателства, добави специалистът.

Той даде образец с подслушвано престъпно проявено лице, което може да си приказва с някой, който след време става депутат – „ Кой е подслушван тогава “, запита Узунов и дефинира изказванията за потребление на СРС-та по отношение на политици като предизборно говорене.

Узунов изясни, че всеки арбитър може да даде сходно позволение.

По думите му не може да се заличат следите на употребявано СРС, а и не всяко такова е доказателство, в случай че не е минало по законовия ред.

Узунов разяснява и тематиката за искане на затваряне на спецсъдилищата, като сподели, че желаният разбор не може да се направи за 2 месеца:

„ 48 000 каузи за 10 години, даже и 6 месеца е дребен период за сходен разбор. През тези 10 години и каузи има 2705 подсъдими, 2300 са с неоправдателни присъди, 405 - с оправдателна “, сподели някогашният представляващ Висш съдебен съвет.

Той добави, че има наказани знакови фигури - Румен Овчаров, на първа инстанция, кметицата на „ Младост “, началник на бранш в престъпна полиция и други

Вижте още във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР