Ако достоверността на записа се потвърди, няма да бъдем свидетели

...
Ако достоверността на записа се потвърди, няма да бъдем свидетели
Коментари Харесай

Политолог: Ако записът е истински, държавата ще се разклати

Ако достоверността на записа се удостовери, няма да бъдем очевидци единствено на стихия в чаша вода, а на по-сериозно разлюляване на държавността, защото това е пряк удар против водещи институции и техните лица - министър председател и президент.
Това сподели пред БНР политологът Любомир Стефанов в коментар на брифинга на премиера Бойко Борисов и ръководещата партия ГЕРБ поради скандалния запис и фотоси, изтекли в обществена мрежа, които Борисов дефинира като компромати и операции.

Тези офанзиви с сходен вид гротески, колажи и есемеси ще продължи, предвижда политологът и посочи, че желанието на ръководещите за присъединение в ERM II и усилването на позициите в НАТО сигурно не се харесва освен в България, само че и отвън страната.

По думите на политолога, в случай че ни е ясно кой е създател на изтеклите запис и фотоси, претекстовете, задачите и каналите на реализиране ще се подредят:

" Въпросът е прокуратурата да откри с всички вероятни експертизи дали са действителни тези записи, или са съединени и манипулирани. Притесненията стартират да нарастват право съразмерно на тяхната правота. Премиерът Бойко Борисов си има прочит на тези неща, естествено политически, тъй като той е и водач на най-голямата партия ГЕРБ, и има интерес във всяка една обстановка да натрупа политически дял. Същото важи и за техните съперници ".

Любомир Стефанов разяснява, че в случай че фотосите са същински, това е пробив в националната сигурност, защото става дума за персоналното пространство на премиера в свободното му време, това значи, че НСО е пробита:

" Дали е демонстрация на неприятен усет, или политическа офанзива, или опасност за националната сигурност, каквото считам, че е пробивът в персоналния кръг на премиера, това службите би трябвало доста бързо да открият от кое място идва, в случай че има подобен, а не е монтаж ", съобщи политологът.

Той разяснява, че всякога, когато се приказва, че напрежението сред Бойко Борисов и Румен Радев е достигнало сериозната си точка, те още веднъж съумяват да ни изненадат.

Според Стефанов резултатът от изтеклите запис и фотоси е, че стресирайки публиката, те не ѝ дават опция да се замисли, че заради парадокса си това няма по какъв начин да не е истина.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР