Ако допреди няколко месеца приключването на сделката между Microsoft и

...
Ако допреди няколко месеца приключването на сделката между Microsoft и
Коментари Харесай

ЕК започва допълнителна инспекция на сделката между Microsoft и Activision Blizzard

Ако допреди няколко месеца приключването на договорката сред Microsoft и Activision беше не въпрос на „ дали “, а „ по кое време “, то обстановката наподобява се трансформира. Това стана ясно след репортаж в Politico, съгласно който Европейската комисия стартира в допълнение следствие на сливането. Според източници на изданието, Microsoft е трябвало да изпратят до края на октомври отговор на изразените от Европейска комисия терзания по отношение на възможната договорка сред двете компании, само че подобен от американска страна не бил получен до приключването на периода за отговор. Сега на ход са Брюксел, които би трябвало до осми ноември да разгласят дали стартират втора фаза на следствие на договорката.

По информация на Politico, EK са изразили пред Microsoft съответни терзания по отношение на дейностите на компанията в региона на облачния гейминг и услуги, както и възможна опция те да затворят достъпа на свои съперници до извънредно известната поредност Call of Duty. В изказване за медията Microsoft са удостоверили, че сътрудничат на Комисията по възможни техни терзания и че игрите от сериите ще продължат да излизат, както за Xbox, по този начин и за платформата на PlayStation от ден първи на министър председателите на игрите. От Европейска комисия не са поискали коментар по тематиката.

Инспектирането на договорката сред двете компании от регулаторите на водещите гейм пазари продължава. Докато тези в Бразилия към този момент ѝ дадоха зелена светлина, то тези във Англия оповестиха, че стартират идващ стадий на инспекцията си. В същото Microsoft неведнъж заявяваха, че Call of Duty ще остане за потребителите на конзолата на Sony. Това беше доказано от шефа на Microsoft Gaming Фил Спенсър за следващ път през предходната седмица, когато той, че игрите от поредицата ще не престават да излизат за PlayStation до момента в който конзолата е на пазара. Но това не е тъкмо, което още веднъж Спенсър съобщи през септември. Доста несигурно тогава той изясни, че сериите ще останат налични за PlayStation „ за няколко години след края на сегашното съглашение сред Sony и Activision “, което предизвика слуха, че това значи идващите две игри.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР