Ако до петък не бъде приет закона за ДОО, скъпи

...
Ако до петък не бъде приет закона за ДОО, скъпи
Коментари Харесай

Нинова: Пенсионерите остават без увеличение, ако утре не се приеме закона за ДОО

Ако до петък не бъде признат закона за ДОО, скъпи пенсионери, няма да има нарастване на пенсиите от 1 юли. Направихме всичко от себе си, само че " Възраждане ", Движение за права и свободи, " ИТН " (ИТН) и ГЕРБ няма да одобряват в точния момент актуализацията на бюджета и няма да може да си получите пенсиите.

Това съобщи министърът на стопанската система в оставка и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в ефира на bTV, разяснявайки вота на съмнение против държавното управление на " Продължаваме промяната " (ПП) и безизходицата в Народното събрание, която го последва.

" Помнете кой е виновен за това ", акцентира тя.

" Най-важното е ДОО-то да се одобри на следващия ден, тъй като Национален осигурителен институт има потребност от преизчисления. Ако до 27-и юни не бъде оповестен законът в държавен вестник, те нямат време до първи да преизчислят пенсиите. Два дни не влизаш в Народното събрание и не работиш, един Господ знае за какво. Не можеш да обричаш цялата страна. Не съм оптимист за актуализацията на бюджета, есента и зимата ще оставим хората на гладно ", сподели още Нинова.

" Не имам вяра на Борисов, тъй като той не е изтеглил поправките за актуализацията на бюджета ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия обещанията на водача на ГЕРБ, че ще спомага за приемането на актуализацията.

" Една от офанзивите във вота против нас бе, че не сме загрижени за цените, само че ние предложихме таван на цените. Същите тези сътрудници ни споделиха каква е тази отживялост, само че при Мицотакис не е, и при Орбан не е. А през вчерашния ден ни нападнаха за цените. Вторият метод да се понижат цените е понижаване на налозите. Това също зависи от Народното събрание, който би трябвало да го реши ", сподели още Нинова.

" Законът за свръхпечалбата е блокиран от новата коалиция на хаоса ", предизвести още тя.

Кирил Петков ще внесе оставката на целия Министерски съвет в понеделник. След това президентът ще стартира съвещания с всичките парламентарни сили, сподели Нинова, разяснявайки какво следва в политическия живот на България.

" Не още не сме водили диалози за проектокабинет. Ако ни поканят ще участваме в диалозите. Самото ни включване би трябвало да се реши от груповия ни орган, Националния съвет ", добави тя.

Тя добави, че е по-важно Националният съвет на Българска социалистическа партия да разиска първо план за съдружно съглашение - защо ще се събираме с Политическа партия и по-късно кой ще взе участие като министър, като ще се гласоподава персонално.

Коментирайки вота и аргументите той да мине Нинова сподели следното: " Математически мина. Смислово мисля, че множеството български жители се убедиха, че претекстовете бяха безусловно не състоятелни. България е финансово постоянна, запасът е над 9 милиарда, дългът понижава от 33 на 30 милиарда. Имаме растеж на Брутният вътрешен продукт за първото тримесечие. Макроикономическите и финансовите индикатори на България са положителни.

Истинските аргументи евентуално бяха други ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР