Ако до 2 февруари няма план за отпадане на Ковид

...
Ако до 2 февруари няма план за отпадане на Ковид
Коментари Харесай

Възраждане плаши с нов протест срещу ковид мерките

„ Ако до 2 февруари няма проект за отпадане на Ковид ограниченията и унищожаване на зеления документ, излизаме на нов митинг. “ Това съобщи във Facebook профила си водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

Той напомня, че плануваното за петък съвещание на работната група за зеления документ не се е провело.

„ Както към този момент знаете, съвещание в петък нямаше. По-лошото обаче е, че групата отхвърля да стартира работа. При тези условия, ние от Възраждане ще бъдем принудени да осъществим обещанията си, “, безапелационен е той.

В умозаключение добавя, че този път митингът ще е пред Министерски съвет, който назовава " Марионетния съвет ".

Първото съвещание на работната група за зеления документ се провали поради спор дали да се излъчва онлайн и след това беше прекъснато.

От " Възраждане " излъчиха онлайн във Facebook началото на съвещанието и показаха, че държат на бистрота. Експертите от Министерския съвет обаче възразиха, че не желаят и не са давали единодушие да бъдат предавани онлайн. От тяхна страна имаше предложение да се записва с диктофон, а не с камера.

След като не се стигна до съгласие, координаторът на работната група проф. Радка Аргирова, която е и консултант на премиера по въпросите на пандемията от COVID-19, разгласи, че тогава представителите на Министерски съвет си потеглят. Искаме да беседваме с вас и нищо повече, посочи тя и минути по-късно приключи съвещанието.

След това Деян Николов от " Възраждане " разяснява, че чака двете страни да се договорят за изискванията, при които да се организират съвещанията.

Припомняме, че от Възраждане са изрично срещу зеления документ. От парламентарната група не съблюдаваха решението на Народното събрание за влизане в постройката на институцията със зелен документ.

Работната група бе формирана след митинга на " Възраждане " против зеления документ. В нея влизат шестима представители от страна на Министерски съвет и шестима, посочени от " Възраждане. 

Преди дни водачът на Възраждане Костадинов анонсира, че партията му ще изчака с организирането на идващ митинг, с цел да види какъв брой ефикасна ще е работната група.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР