Ако днес президентът издаде указ, ще свикам заседание в утрешния

...
Ако днес президентът издаде указ, ще свикам заседание в утрешния
Коментари Харесай

Росен Желязков: Ако днес президентът издаде указ за съставяне на правителство, ще свикам заседание на парламента утре

Ако през днешния ден президентът издаде декрет, ще свикам съвещание в утрешния ден. Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание ръководителят на Народното събрание.

По-рано през днешния ден номинираният за министър председател от парламентарната група на " - " (ПП-ДБ)  върна на президента изпълнен втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

Процедурата е позната – показва се претендентът за министър-председател, а той показва претендентите за министри и структурата на кабинета, сподели Желязков. По думите му кандидат-премиерът може да направи политическо послание и декларация или да показа целите на ръководството, след което има опция за спор и се организират гласуванията – за министър-председател, за конструкция на кабинет и за персоналния състав, посочи Желязков, написа Българска телеграфна агенция.

На въпрос дали е оптимист, че постоянният кабинет ще бъде подсилен в пленарната зала, ръководителят на Народното събрание съобщи, че има декларирано политическо болшинство. Желязков изрази вяра, че бъдещото постоянно държавно управление ще бъде по-успешно от последното такова през последните две години.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР