Ако дискусията продължи до 19:00 часа във вторник, то не

...
Ако дискусията продължи до 19:00 часа във вторник, то не
Коментари Харесай

Доц. Наталия Киселова: По-реалистично е гласуването по вота да стане в четвъртък сутрин

Ако полемиката продължи до 19:00 часа във вторник, то не по-рано от 19:00 ч. в сряда може да се гласоподава вотът, само че по-реалистично е това да стане в четвъртък сутринта. Това сподели за Нова телевизия специалистът по конституционно право доцент Наталия Киселова.

По думите й е планувано самото гласоподаване да стане 24 часа откакто приключат дебатите, тъй като се чака през това време държавното управление да събере поддръжка.

„ За да падне кабинетът се изискват най-малко 121 гласа „ За”. Гласовете „ Въздържал се” се регистрират като поддръжка в интерес на държавното управление. А в случай че кабинетът „ Петков” оцелее след този избор на съмнение, опозицията не може да внася различен със същата дефиниция в идващите шест месеца, акцентира специалистът по конституционно право “, сподели доцент Наталия Киселова.

Конституционалистът разяснява и проблема с избор на нов ръководител на Народното събрание: „ В последната една година се нагледахме на много разнообразни прочити на процедурите, само че съгласно мен ще се опитат да изберат ръководител, тъй като това ще улесни оптимално работата им”.

Според доцент Киселова, Кристиян Вигенин е зам.-председателят на Народно събрание, който се оправя доста по-добре от другите, с възприятие за комизъм е се употребява с огромен престиж. Тя допуска, че може той да е изборът на народните представители за поста.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР