Ако диетата ви се нуждае от промяна, не само талията

...
Ако диетата ви се нуждае от промяна, не само талията
Коментари Харесай

Как да разберете, че диетата е опасна

Ако диетата ви се нуждае от смяна, освен талията ще ви уведоми

Разбира се, наддаването на тегло може да демонстрира нуждата от преосмисляне на това, което употребявате като храна . Но доказателствата също по този начин демонстрират, че доста други здравословни проблеми имат корени поради неприятни хранителни привички.

Когато се пробвате да решите дали следващата нова диета е за вас, значимо е да потърсите признаци, че тя може да ви разболее. И в случай че неотдавна сте почнали някакъв хранителен режим, значимо е да следите здравето си, с цел да сте сигурни, че няма да се разболеете. За благополучие, в случай че знаете признаците на не толкоз здравословен хранителен проект, можете да си спестите доста здравословни проблеми по пътя.

Диетите са мода, а това допуска доста информация, която постоянно е спорна. На едно място се популяризира магичен режим за намаляване, на друго диетолози дефинират същия като рисков за здравето.

Може сами да се ориентирате, в случай че детайлно изучите главните правила на програмата.

Че диетата ще повлияе отрицателно на здравето ще ви подскажат следните признаци:

• Предлаганото меню е небалансирано, нарушени са главните правила за здравословно хранене и отсъстват напълно белтъчини или мазнини, примерно. Може в центъра на диетата да са ябълките, само че наложително би трябвало да участват и задоволително белтъчини. При неналичието им организмът стартира да си ги набира от мускулите. Това пък отключва различен проблем – срив в метаболизма.

• Трябва да ядете единствено 1-2 продукта. Неправилно е, тъй като по този начин ще се наруши на първо време минералният баланс на организма, което ще докара до всевъзможни здравословни проблеми. Освен това чисто душевен мъчно ще издържите на такива ограничавания.

• Дневната калорийна стойност на менюто е по-малко от 1200 калории. Това е извънредно рисково за здравето, изключително в случай че продължава повече от 3 дни, и то в случай, че човек е безусловно здрав. Най-малката неволя е, че организмът стартира да натрупа ресурси, тъй като се усеща заплашен. Но може да предизвикате и съществени здравословни проблеми в редица органи – от стомаха до сърцето.

Ако кожата е суха, а косата ви е като плява, това би могло да сигнализира за неприятна диета или несъответствуващ хранителен проект

• В описанието на програмата се дава обещание понижаване на тежестта без промени в храненето в дълготраен проект. Това е невероятно, килограмите даже ще се върнат по-бързо. Може да провокира и психичен срив. Ще се чувствате провалени, ще се обвинявате. Това е и най-прекият път до питателните разстройства.

• Обещава събаряне на килограмите за ден-два. Обикновено това е за сметка на изхвърлена вода, а не на стопена лой. Още на другия ден килограмите стартират да се възвръщат. Дехидратирането е рисково за организма. Ще повлияе на типа и здравето на косата и кожата.

• Средно човек употребява към 15 грама фибри на ден, което е с 10 грама под целесъобразното количество, съгласно Медицинския център на Калифорнийския университет в Сан Франциско. Ако обмисляте да преминете на диета, която не включва храни с високо наличие на фибри като пълнозърнести храни, фасул, плодове и зеленчуци, евентуално няма да консумирате постоянно задоволително от хранителното вещество, което цялостни корема. Това освен може да накара стомаха ви да къркори, само че и да ви аргументи запек . Вашето тяло се нуждае от фибри – от същински храни, а не от добавки – с цел да добави размер към изпражненията и да е улеснено в отделянето им.

• Ако имате заболяване като диабет, синдром на раздразнените вътрешности или целиакия, евентуално би трябвало да измененията диетата си. Тъй като множеството общи проекти за намаляване са пригодени за огромна маса от хора, евентуално ще ви е мъчно да намерите подобен, който е безвреден за вас. Ако желаете да отслабнете – без да излагате здравето си на заплаха – стойте надалеч от стандартните диети и потърсете насоки от доктор или диетолог.

Инфо: www.eatthis.com

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР