Ако децата ви са изобретатели, изкушени са от Космоса, задават

...
Ако децата ви са изобретатели, изкушени са от Космоса, задават
Коментари Харесай

Боршош: Специална програма в междусрочната ваканция и Maker`s Day за децата изобретатели в Музейко

„ Ако децата ви са изобретатели, изкушени са от Космоса, задават въпроси за заобикалящата ги среда – Общински културен институт Научен детски център " Музейко " ще им даде доста отговори и приятни страсти в другите си стратегии. Свободните от учебно заведение дни и уикендът са изпълнени със занимания в „ Музейко. “ Това сподели заместник-кметът на София Мирослав Боршош, представен от пресцентъра на Столична община.

На 2 и 3 февруари „ Музейко “ ще заведе малчуганите в света на цветното биоразнообразие, ще им покаже по какъв начин се храни листото и за какво е значимо да се подхожда с обич към природата.

 

По-големите изобретатели (8+) ще имат опцията да създадат дървена хранилка за птици в работилницата Maker Space. Можете да закупите билет и за най-краткия път от Земята до Космоса и да се разходят по Слънчевата система в Планетариума на „ Музейко “.

Децата могат да се включат в следните действия:

Работилница: КАН-КАН Пеликан

С авансово готови подръчни материали децата ще си създадат книжен пеликан. Докато майсторят, ще научат доста забавни обстоятелства за птицата и какъв брой е значимо да се грижим за природата към нас.

Дейност за дребните

Занимания за насърчаване на логическото мислене, моториката и разгадаване на загадки.

Забавна проява: Как се храни листото?

Децата ще схванат, че водата има суперсилата да се катери и да се захваща за всичко в близост, даже и за хартията.

Отворена арт зона: Театър на съчка

Децата оцветяват и майсторят своите обичани животни от хартия и подръчни материали, до момента в който учат забавни обстоятелства за природата.

Maker Space: Хранилка за птици /8+/

Зимата и ранната пролет са най-трудните сезони за птиците, тъй като естествената им храна е нищожна. Децата ще им оказват помощ, като измайсторят дървена хранилка. С нужни инструкции и упътвания от екипа на „ Музейко “, децата като се изключи че ще оказват помощ на природата, ще развият своята умелост, изобретателно и градивно мислене.

Планетариум

Децата могат да стигнат до Космоса с някои от стратегиите „ Разходка в Слънчевата система “ и „ Вълшебните съзвездия “.

Общински културен институт Научен детски център " Музейко " афишира 4 февруари за Maker`s Day за откривател.
Децата постоянно задават въпроси: “Как работи това? А за какво работи по този начин? Аз по какъв начин да го направя? ”. Те ще открият отговор на въпросите си, до момента в който учат и творят независимо – като същински изобретатели! Чрез упътвания от учителя и сетивно проучване на заобикалящата ги среда в деня на програмата, децата ще продължат да развиват двигателните си умения, креативност и дарба да се концентрират.

Малчуганите ще срещнат античното минало и близкото бъдеще със следните действия:

Отворена арт зона: Изкуството на японските киригами (6+)

Древна техника, при която се употребява хартия и ножица за разработване на причудливи форми. По-малките сръчковци ще се научат по какъв начин да основат собствен личен тримерен модел.

Ателие: Холограми (7+)

За по-големите денят ще се трансформира в действителност от научно-фантастичен филм, където всяко дете ще се запознае с явлението на “холограмата ”.

Maker Space: Планери (8+)

С авансово готови подръчни материали и нужни инструкции в работилницата Maker Space ще се създава макет на дървен планер.

Наука с поука: Привлича ме, не ме притегля

От северния до южния полюс на магнита - по какъв начин действа, къде в всекидневието го срещаме и защо служи, ще отговорим в посочените часови диапазони изпод.

Мейкърс активност: Електрическа верига

С нужни насоки от екипа в комплект с батерия, електропроводна лента и диод ще бъде основана електрическа верига.

Забавна проява: Дъга в паница

Един радостен метод, по който малчуганите да научат за забавни обстоятелства за цветове, по какъв начин се получава дъгата и по какъв начин да си създадат своя…в паница.

Планетариум

Пътешествие до Космоса с някоя от стратегиите " Разходка в Слънчевата система " и " Вълшебните съзвездия "

Подробности за специфичните стратегии на Общински културен институт Научен детски център " Музейко " и опциите за визити ще намерите на:

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР