Ако дете отсъства без уважителна причина повече от 3 дни

...
Ако дете отсъства без уважителна причина повече от 3 дни
Коментари Харесай

Брадва! Социалните Помощи За Деца Се Спират, Ако Семействата Веднага Не Направят Това!

Ако дете отсъства без уважителна причина повече от 3 дни в месеца от наложителна форма на предучилищно обучение, както и 5 образователни часа за възпитаник, фамилията ще бъде лишено от фамилни помощи за детето за една година.

Еднократната помощ за първолаците ще се получава на две равни елементи - първата при започване на образователната година, а втората в края на първия период.

Депутатите отхвърлиха законопроекта на Българска социалистическа партия, който предвиждаше радикална мярка - прекъсване на всички обществени помощи при непосещение на наложително предучилищно и учебно обучение.

Председателят на обществената парламентарна комисия Хасан Адемов от Движение за права и свободи видя в трите законопроекта акция преди изборите:

" Става въпрос за предизборна пушилка посредством фиксация върху един публично недолюбван етнос. 46,1 млн. при бюджет 1,1 милиарда на Агенцията за обществено подкрепяне. Тези хора ли са хората, които източват обществената система? Мерки за влияние и образование. Някой може ли да ми каже какви са тези ограничения? В трудово-възпитателни лагери, в трудово-възпитателни учебни заведения или къде, по какъв начин ".

Галя Захариева от ГЕРБ обърна внимание, че ограниченията, предлагани от тях, не са единствено санкционни, само че и подкрепящи:

" Тези помощи, които ние ще спрем от приемане от фамилиите, тъй като те не уреждат и не дават подкрепящата фамилна среда, се връщат назад в учебното заведение, в което учи или върви на детска градина детето и те още веднъж се употребяват за поддръжка на самото дете или възпитаник ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР