Ако депутатите искат да направят промяна, може да въведат, че

...
Ако депутатите искат да направят промяна, може да въведат, че
Коментари Харесай

Финансистът Любомир Каримански разкритикува великденските добавки...

" Ако депутатите желаят да създадат смяна, може да вкарат, че средномесечното салдо във фискалния запас не би трябвало да пада под еди какъв брой си. Тогава средномесечно може всякога, когато някой от политиците употребява за своя приложимост данните, да се покаже информацията ", разяснява финансистът и някогашен ръководител на Бюджетната комисия в Народното събрание.

 

Той акцентира, че огромен брой заплащания са гласувани в последните дни на държавното управление " Денков ", както заяви служебният финансов министър Людмила Петкова. " Увеличиха възнагражденията в обществения бранш, гласоподаваха разноски за железниците, по какви ли не планове утвърдиха разноски. Един кабинет, който си отпътува от ръководството, утвърждава в 12 без 5 разноски, които е подозрително по какъв начин ще бъдат изпълнени ", съобщи Каримански.

 

Пред Bulgaria ON AIR финансистът изрази мнение, че всички ще желаят пари от служебното държавно управление.

 

" Нужна е средносрочната фискална и финансова дисциплинираност. Прогнозата би трябвало да е пиедестал, върху който да стъпи всеки един бюджет. Когато пристигна време да вършим бюджет 2025 до 31 октомври т.г., би трябвало да стъпим и върху актуализацията на средносрочната бюджетна прогноза, като я няма - какво ще прогнозирате към 31 октомври ", даде образец Каримански.

 

Каримански предвижда, че бюджетният недостиг ще продължи да се усилва. Според него влизането ни в еврозоната ще бъде след 2025 година.

 

" Когато имаме повече разходи, е обикновено да отиваме към дефицити, най-лошата прогноза е да стигнем до свръхдефицит, има такава възможност. Икономиката на страната се забави, забавят се приходите, още от 2023 година, когато планираме би трябвало да се по-пестеливи в приходната част ", прикани гостът.

 

Каримански е уверен, че свадите в Агенция " Митници " ще се отразят на работата на приходната организация.

 

" Така или другояче тя изоставаше, през 2023 година парите от мита и митнически такси са събрани на 80% от плануваното, и в този момент продължава това несъблюдение. Притеснението е в несигурността на администрацията. За да има сигурност, политическият риск би трябвало да бъде овладян ", сподели още гостът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР