Ако денят си личи по заранта, а месецът от първия

...
Ако денят си личи по заранта, а месецът от първия
Коментари Харесай

Март започва с Ел Класико с особен залог

Ако денят си проличава по заранта, а месецът от първия ден, то през март ни предстоят пламенни футболни дербита! Един от най-чаканите мачове в Европа - сред " Реал " Мадрид и " Барселона " ще се изиграе през днешния ден (1 март) от 22:00 ч.

След като през октомври 2019 година двата отбора не съумяха да си вкарат гол, следва те да поднесат реванш на почитателите, които чакат здрава борба на терена през 90-те минути на " Сантяго Бернабеу " в дерби номер 180 (двата отбора имат по 72 победи, равенствата са 35).

Снимка: Getty Images

Всъщност мачът може да размести класирането на Примера дивисион. " Барселона " е на първа позиция с 55 точки, а " Реал " са втори с 53. За следващ сезон двата отбора се борят за купата в Испания, като цели 10 точки разделят " белите " и идващите отбори в класирането - " Реал " Сосиедад, " Атлетико " Мадрид и " Севиля ".

Участниците в Ел Класико сигурно ще търсят успеха в мача, освен тъй като по този начин изисква традицията, а и за успокоение, поради последните им мачове в Шампионската лига. В първите срещи от осминафиналите на най-силния европейски клубен шампионат каталунците приключиха 1:1 с " Наполи " в Италия, а " Реал " загуби с 1:2 от " Манчестър Сити " вкъщи.

Снимка: Getty Images

Отборът на Зинедин Зидан не се намира в най-хубавата си форма и в последните си 3 мача няма победа. Последният триумф над " Барселона " в Примера е от април 2016 година Травмите на съществени играчи също са фактор при домакините. Със сигурност на терена довечера няма да забележим Еден Азар и Марко Асенсио. Родриго изтърпява наказване.

Снимка: Getty Images

Кике Сетиен пък пътува за Мадрид без Луис Суарес, Сержи Роберто и Усман Дембеле. Според треньора на " Барселона " напрежение в неговите редици няма, макар че възможна загуба може да събори каталунците от първото място в Испания.

Кой от двата отбора ще победи? Ще разберем след няколко часа!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР