Ако Денков не беше премиер, нямаше вчера да празнуваме откриването

...
Ако Денков не беше премиер, нямаше вчера да празнуваме откриването
Коментари Харесай

Ако Денков не беше премиер, нямаше да заработи лабораторията на Капитан Андреево, заяви Христо Даскалов

Ако Денков не беше министър председател, нямаше през вчерашния ден да честваме откриването на държавната лаборатория за проучване на пестициди на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Това съобщи в " Денят стартира " Христо Даскалов, народен представител от ПП-ДБ, някогашен изп. шеф на БАБХ. Очаква се лабораторията да понижи опашките от камиони на граничния пункт. Те се образуваха, откакто беше спряна работата на частната компания, правила контрола повече от 10 години.

" Лабораторният надзор е финала на така наречен инспекции на храните, които се правят и на граничните контролни пунктове, и в страната, тъй като когато пристигна една храна и влезне към този момент на територията на република България, първото нещо, което се прави е да се прегледат документите, които съпровождат камиона с каквато и да е храна. Ако тя е растителна, следва фитосанитарен надзор, прави се образен надзор - съществуване на развалени артикули, съществуване на буболечки. След това идват инспектори, които вземат междинна проба, която се изследва за съществуване на останки от пестициди. Другата добра вест от през вчерашния ден е, че имахме изключително съвещание на комисията по земеделие, където предложихме текстове в закона за ръководство на агрохранителната верига. Когато този текст се одобри в Народното събрание, ще бъде огромна крачка ", сподели Христо Даскалов, народен представител от ПП-ДБ.

Той изясни, че товарачите към момента са на частна компания. А близо 100 000 лв. на денонощие е финансовият поток, който не е насочев в българския държавен бюджет.
" Докато не направиш законодателната рамка, няма по какъв начин да решим една сага ", сподели Христо Даскалов.

" Вчера беше прочувствен миг в моя живот, тъй като откриването на лабораторията беше персонална идея.
Мога да нося отговорност до 5 октомври 2022 година, когато бях уволнен, тъй като желаех да приключа сагата на " Капитан Андреево ". Слава Богу, че през последните 9 месеца България е с министър председател акад. Николай Денков. Ако Денков не беше министър председател, нямаше през вчерашния ден да честваме тази лаборатория ", добави той.

По думите му лабораторията ще има оптимален потенциал до 70-80 проби на 24 часа. Това са 20 000 проби за година.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР