Ако дефицитът в сегашната план-сметка на държавата е над 3%,

...
Ако дефицитът в сегашната план-сметка на държавата е над 3%,
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Ако дефицитът е над 3%, ще се свали много по-трудно в следващите бюджети

Ако дефицитът в сегашната план-сметка на страната е над 3%, в идващите бюджети ще бъде доста по-трудно да се смъкна, тъй като доста от заложените разноски ще станат непрекъснати. Това съобщи някогашният обществен министър и някогашен ръководител на обществената комисия в Народното събрание Хасан Адемов от Движение за права и свободи.
" Управляващите държат на 3% недостиг, присъединение към Еврозоната и Шенген. За да бъдат изпълнени те, би трябвало да бъдат изпълнени избрани параметри. При нас казусът е, че недостига, в случай че е повече от 3% в настоящия бюджет, в идващите бюджети доста мъчно ще могат да бъдат орязани разноски, които ще станат непрекъснати. Тенденцията за непрекъснато увеличение на недостига е стряскаща за всеки министър, по тази причина е заложен този параметър. В същото време, в случай че не се изпълнят всички разноски, може и по този начин да стане, че този недостиг да е по-малък ", сподели той. Хасан Адемов предвижда, че горещото лято на синдикални митинги ще прерасне в синдикална есен, тъй като наближава процедурата по приемане на Бюджет 2024. Според него не би трябвало да се подценява обществената стратегия на държавното управление и растежа на приходите.
" Очакванията на всички са ориентирани към приходите. Доходите явно изостанаха от растежа на инфлацията. В един прям диалог в бюджетната комисия дружно с Министерство на финансите могат да се намерят механизми. Разходите за прехрана водят до напрежение за разноски в последващи бюджети, само че тези въпроси би трябвало да бъдат решени по този начин или другояче, тъй като българските служащи и чиновници би трябвало да живеят почтено и задачата е доближаване към европейските междинни приходи ", сподели още той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР