Ако човек си вярва и ако знае, че няма какво

...
Ако човек си вярва и ако знае, че няма какво
Коментари Харесай

Коя е Лена Бориславова: От Али Макбийл, през Харвард, до шеф на премиерския кабинет

" Ако човек си има вяра и в случай че знае, че няма какво да загуби, в случай че просто рискува и пробва, той няма какво да загуби, а може единствено да завоюва. " Това споделя в изявление още през 2018 година Лена Бориславова. Тогава тя е част от следващата вълна завръщащи се младежи, учили и работили в чужбина.

В същото изявление загатва, че в по-ранните си години се е възхищавала на оправните и положителни юристи от телевизионните сериали, в това число " Али МакБийл ", тъй като тези " готини, заредени хора съумяват да излизат от всевъзможни обстановки и да се оправят освен със своите, само че и с непознатите проблеми ".

Впоследствие ползата към адвокатската специалност е станал сериозен и през днешния ден Лена Бориславова е правист с впечатляваща кариера. На последните парламентарни избори беше втора в листата в 24 МИР в София след Кирил Петков. Стана народен представител, само че доста скоро напусна Народното събрание и през днешния ден е началник на политическия кабинет на премиера.

Коя е Лена Бориславова и на какво се дължи бързото ѝ управническо израстване?

Родена е на 8 октомври 1989 година в София. Завършва Немската гимназия. През 2014 година приключва право в Софийския университет - първа по триумф.

Бориславова работи в една от огромните адвокатски адвокатски фирми у нас - " Джингов, Гугински, Кючуков и Величков " (DGKV), като преди този момент е работила и за " Георгиев, Тодоров и Ко ".

От адвокатската ѝ визитка се вижда, че работи в областта на конкурентното право, банково и финансово, комерсиално право, отбрана на персоналните данни, ограничения против изпирането на пари и процесуално посланичество и съветва интернационалните клиенти, решили да влагат в България.
Депутатите одобриха оставките на Яна Балникова и Лена Бориславова
Народното събрание одобри оставките на депутатите от " Продължаваме промяната " - Яна Балникова и Лена Бориславова, които бяха подадени...
Прочети повече
Амбициозна и поредна, тя печели стипендия от " Фулбрайт " и от Харвард и по този начин се озовава измежду малцината българи, съумели да вземат влиятелна харвардска тапия.

Завръща се у нас в средата на 2016 година Нейните нови контакти и желанието да е деен жител я подреждат измежду учредителите на " Да, България ".

Тя е една от трите българки в класацията " 30 под 30 " на списание " Форбс " за Европа за 2018 година. Тогава Лена Бориславова е едвам на 28 години. Като значима част от работата си показва построяването на доверие с сътрудници от Германия и Съединени американски щати. Още тогава отбелязва, че в България има недостиг на квалифицирани фрагменти и че отговорността на завръщащите се млади е голяма: " Може би в действителност да помислим по какъв начин да бъдем потребни с изключение на на себе си и на още някой ", споделя тя в изявление пред BiT.

Така и прави. Няколко години по-късно, към този момент като кандидат-депутат от " Продължаваме промяната " Бориславова декларира: " Дълбоко имам вяра, че България има потребност от своите знаещи и можещи хора, които да останат и да работят за това тук да бъде едно по-добро място за живеене за всички нас. Част съм от екипа на " Продължаваме промяната ", тъй като през последните 4 месеца работих с този екип и те потвърдиха, че могат да случат смяната. Промяната, от която имат потребност толкоз доста младежи, с цел да останат, а други, с цел да се завърнат ".

Описва себе си като " правист по обучение, юрист по специалност и странник по душа ". През 2020 година сграбчва статуетката в категорията " Млад правист " на Националните награди за правораздаване.
" Продължаваме Промяната " ще предложат начална и последна дата за мораториума
От " Продължаваме Промяната " ще предложат начална и последна дата за мораториума ", изясни депутатът Венко Сабрутиев, който е и член на вре...
Прочети повече
Началникът на кабинета на министър-председателя Кирил Петков е работила в Съда в Люксембург като правист езиковед с британски и немски. Докато е студент в Харвард, Лена Бориславова е член на борда на Harvard European Law Association и на Harvard Law and Business Association.

По всичко проличава, че министър председателят Кирил Петков ѝ има доверие и че то е справедливо.

Интересна е и нейната позиция за оставката на основния прокурор Иван Гешев и за какво той би трябвало да си отиде: " Защото той до този миг с изключение на да стане мотив за това да бъде наказана България в Страсбург, не виждам да е постигнал някакви невероятни резултати в битката с проведената престъпност или с корупцията и това е диагноза, която я слагам не аз, а цялото българско общество. Когато цялото общество не е предостатъчно от работата ти, няма нищо по-логично от това да се оттеглиш и да поемеш отговорност. По отношение на ръководителя на КПКОНПИ (Сотир Цацаров, предходният основен прокурор) – там сме изправени пред същата обстановка ".

Че Лена Бориславова има експертен капацитет е неоспорим факт. Нейните стъпки до момента потвърждават, че когато човек има какво да предложи, когато умее да дава решения, политиката може да наподобява и по различен метод. Съпоставката с множеството лица от предходни ръководства, като се изключи че е цялостен контрастност, не е по никакъв начин в тяхна изгода. Може пък в действителност да е пристигнало времето на знаещите и можещите. И на готовите да работят за страната си младежи.

Автор: Евелина Гечева

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР