Ако човек е гледал финала на Уимбълдън и е станал

...
Ако човек е гледал финала на Уимбълдън и е станал
Коментари Харесай

Братът на Кирьос: Няма проблем да ни обижда, ако това му помага


Ако човек е гледал финала на Уимбълдън и е станал очевидец на метода, по който на моменти Ник Кирьос се държи с хората в бокса си, сигурно би си задал два въпроса – „Защо го прави?“ и „Как го търпят?“. Австралиецът е неповторима и колоритна персона с особена харизма, само че също по този начин е значимо да се проучва по какъв начин неговият антураж въздейства на пвоедението му.

Кирьос няма треньор, а бурният му персонален живот непрекъснато обезпечава материал за таблоидите в Австралия. Най-различни хора непрекъснато се появяват и изчезват от обкръжението му, като явно най-устойчивото наличие в него е това на татко му и сестра му, които бяха с него по време на Шампионата. В мача за трофея обаче точно те станаха жертва на гнева на международния №45, който настояваше да приветстват на крайници всяка негова точка.

Гледката на тенисист, който играе най-важния мач в кариерата си, само че през половината от времето се кара на хората от бокса си поради хипотетична липса на възторг, в действителност наподобява нелепа. Това обаче е нещо типично за Ник Кирьос – индивидът, който отхвърля да наеме непрекъснат треньор, тъй като счита, че се познава отлично и никой не е кадърен да разбере играта му по този начин, както той умее. Когато обаче нещата стартират да се объркват, фамилията и приятелите на австралиеца са тези, които заплащат цената.

Избухванията на играчите не са нещо извънредно в тениса, само че сходни крайности рядко биват достигани. Треньорът на Даниил Медведев – Жил Сервара, на няколко пъти просто напусна корта, когато гневът на руснака стана прекомерно неукротим. Подобен метод е възприемала и майката на Холгер Руне. Както в игрови, по този начин и в човешки проект обаче Ник Кирьос няма аналог в Тура.

Какво е възприятието да си част от всекидневието на сходна персона? Има ли вярна реакция в моментите, в които гневът на Кирьос доближава точката на шупване и той за следващ път реши да поведе война с всички в близост, в това число и със фамилията си? Майката на тенисиста – Нил, и неговият брат Кристос дадоха изявление за предаването Today по австралийската телевизия Channel 9, в което описаха своята позиция за тези моменти.

„Да бъдеш в бокса му може да бъде доста неприятно преживяване. Ник обаче нямаше да е Ник, в случай че не демонстрираше темперамента си на корта. Той постоянно се пробва да покачва заряда на мачовете и мисли, че това е най-хубавият метод да го направи. Често му се е случвало да си изпусне нервите, след което да се пробва да си върне концентрацията, като изразходи отрицателните си страсти по отношение на нас. Ник знае, че го обичаме и постоянно ще го поддържаме. Много пъти сме му казвали, че няма проблем да ни крещи и да ни наскърбява, в случай че това му оказва помощ да играе по-добре. Показали сме му напълно ясно, че постоянно ще сме зад него и в никакъв случай няма да го изоставим“ – споделя Кристос.

Да одобряваш нечие държание и да се примиряваш с него обаче са две доста разнообразни неща. Това излиза наяве от думите на майката на Ник. Тя разкрива, че рядко участва на мачовете на сина си, защото не ѝ харесва държанието му на корта.

„За мен е неприятно да следя онлайн мачовете на сина ми. Единственото, което гледах от финала на Уимбълдън, беше излизането на корта и жребия. След това изключих тв приемника и си легнах. Не гледах нито един от мачовете му в шампионата. Понякога се случваше да се събудя измежду нощ и да погледна резултата, само че по-късно заспивах още веднъж. Не обичам да съм в неговия бокс, тъй като не знаем какво би трябвало да създадем, когато се ядоса – дали да мълчим, да го окуражим, да го приветстваме, да станем или да се седим на местата? Нямаме представа“ – разкри Нил Кирьос.

„Гледах репортаж от мача и мисля, че той игра добре и имаше своите шансове. Ник би могъл да употребява този мач като източник на доста потребен опит, който да му помогне да стигне до още доста такива борби в бъдеще. Изобщо не е елементарно да играеш на край от Големия шлем за пръв път“ – добави майката на тенисиста.

Предстои да разберем дали шоуто на Кирьос ще се придвижи на най-голямата сцена – Съединени американски щати. Световният №45 е подал поръчка за ATP 250 шампионата в Атланта (25-31 юли), както и за Мастърс конкуренциите в Монреал (7-14 август) и Синсинати (14-21 август), след което ще се изяви и на US Open (29 август – 11 септември). Едно обаче е несъмнено – когато Крал Ник е на корта, тенисът в никакъв случай не е отегчителен.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР