Ако чисто хипотетично се стигне до третия мандат и ако

...
Ако чисто хипотетично се стигне до третия мандат и ако
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Ако Радев иска кабинет, а не избори, да даде третия мандат на ИТН

Ако чисто хипотетично се стигне до третия мандат и в случай че президентът Радев счита, че е по-добре да има действителни диалози за държавно управление, а не да се върви на избори, би трябвало да даде третия мандат на " ИТН ".

Това сподели зам.-шефът на Има Такъв Народ Тошко Йорданов пред БТВ, представен отт " 24 часа ".

Правителството не може да е тяснопартийно, би трябвало да стои под избрани цели и задания със периоди, и би трябвало да бъде експертно по състав. Дали ще е с първия, втория или третия мандат, настройката ни е една и съща. Премиерът е въпрос на диалози сред обособените политически сили, които биха подкрепили една такава концепция, сподели Йорданов.

Правителство на малцинството в тази настройка е безсмислено. Ако ПП-ДБ им е пристигнал разсъдъкът в главата, и не предложат това, което оферират, там биха могли да се водят диалози. Там е въпрос на его. На предпочитание на двама, трима от тях, които наложително да са в изпълнителната власт. Ако приказките им, че страната е в тежко състояние и би трябвало да се вземат незабавни ограничения, са откровени, би трябвало да се пернат една крачка обратно и да не си се показват като министър-председатели и министри на финансите, акцентира той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР