Ако четете това, то надали бихте могли да си представите

...
Ако четете това, то надали бихте могли да си представите
Коментари Харесай

Държавите, в които почти цялото население няма достъп до електричество

Ако четете това, то едва ли бихте могли да си визиите какво би било да живеете без електричество. По-голямата част от света го възприема като нещо жизненонеобходимо, само че обстоятелствата приказват, че 16% от популацията на Земята или 1,2 милиарда души към момента живеят без ток.

В днешно време по-голямата част от страните имат 100% достъп до електричество, а за някои равнището е към 95%. Това, в това число, се отнася за едни от най-населените страни, като Китай и Бразилия. Индия бързо наваксва в тази посока, като за последното десетилетие делът на популацията, което има ток, се е нараснал от 70 до 93 на 100.

В Субсахарска Африка, в случай че през 1995 година едвам 20% от популацията е имало достъп до електричество, то през днешния ден това се отнася за 40% от него. И въпреки всичко жестоко 600 милиона души остават изключени от мрежата.

От платформата Visual Capitalist преглеждат кои са страните в света, за които това важи в най-голяма степен.

Според данните има четири страни в света, в които под 20 на 100 от популацията има достъп до електричество. На първо място в това отношение е Бурунди, където това важи за едвам 9% от популацията. Втора по този индикатор е Чад с дял от 11%, следвана от Малави и Демократична република Конго с 19%.

Сред топ 10 на страните, в които под 30 на 100 от популацията има достъп до електричество, влизат още Нигер, Либерия, Уганда, Сиера Леоне, Мадагаскар и Буркина Фасо.
 Снимка 454962
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР