Ако често страдате от студени крака, това може дължи на

...
Ако често страдате от студени крака, това може дължи на
Коментари Харесай

Студени крака – симптоми, причини

Ако постоянно страдате от студени крайници, това може дължи на неприятно кръвообращение

Студените крака са стеснение за всеки, на което нормално не обръщаме доста внимание. Въпреки това в случай че честата поява на това положение може да значи, че имате неприятна циркулация на кръвта или други здравословни проблеми. Тогава е най- добре да се консултирате със доктор.

Това положение е по- постоянно срещано при дамите и в множеството случай може да не е индикация за някакъв сериозен проблем, изключително в случай че се случва през студените месеци на годината. Ако обаче краката ви са студени когато и да е,  тогава има възможност да имате здравословен проблем обвързван с циркулацията на кръвта и оросяването на крайниците.

Лошото кръвообращение в крайниците и студените крайници са признаци, които от време на време са съпроводени от изтръпване и крампи. Ако вашият  случай е подобен, най-добре е да се консултирате със експерт.

Лошото кръвообращение може да навреди на краката

Имайте поради, че краката ви са надалеч от сърцето и кръвта по-трудно доближава до тях. Това значи, че те съвсем постоянно имат по-ниска температура от останалата част от тялото.

Ако температурата на краката ви е непрекъснато и всекидневно ниска, това може да се дължи на неприятна циркулация. В тези случаи дистанцията от сърцето не е единственият фактор, само че има вид да имате проблем, който попречва притока на кръв към тази област.

Често срещани аргументи за неприятно кръвообращение и студени крайници

  • Болест на периферните артерии

При това положение има струпване на плака и свиване и сгъстяване на артериите. Притокът на кръв към стъпалата и краката е понижен, което прави кожата да наподобява бледа. Понякога има болежка, изтръпване и мускулни проблеми, сходни на крампи.

Някои хора са изложени на по-голям риск от развиване на това заболяване, изключително тези, които имат хипертония, високи равнища на холестерол в кръвта или са пушачи. Ако всички тези рискови фактори се комбинират, заплахата е огромна.

  • Болест на Рейно

Болестта на Рейно е нарушаване на кръвоносните съдове, което визира пръстите на ръцете и краката. При мраз или стресови условия съдовете се свиват и затрудняват притока на кръв. Пристъпите са с дълготрайност 10 минути до повече от час.

Обичайно за тази болест е кожата на пръстите да стане бяла или синкава и да се усети възприятие на изтръпване. Когато кръвообращението се възвърне, кожата се зачервява и се усещат изтръпване, болежка и туптене.

Други аргументи за студени крайници

Лошото кръвообращение не е единственият фактор, който предизвиква студени крайници. Понякога може да има периферна невропатия, която е постоянно срещано неврологично заболяване при диабетици. В този случай краката се усещат студени от позиция на пациента, само че в действителност те са топли на досег.

Периферната невропатия се среща и при хора, които имат недостиг на витамин B, пострадвания, при които има компресиран нерв, отравяне с тежки метали, проблематична консумация на алкохол или автоимунни болести. Това положение също може да бъде обвързвано с някой изгаряния.

Диабетната невропатия постоянно може да се окаже един от признаците, по които се схваща, че пациентът страда от диабет.

Признаци за неприятно кръвообращение

Проблемът е, че признаците могат да се проявят дълго време след имате към този момент имате нарушено кръвообращение. Първите признаци са свързани с несъразмерна отмалялост в краката, изтръпване и болежка. Други свързани знаци са както следва:

  • Паяжини, които се появяват заради неприятно връщане на кръвта и имат формата на паяжина.
  • Разширени вени-  разширяване на вените.
  • Изтръпване и конвулсии, когато мастните натрупвания блокират кръвния поток. Това е рисково положение, което би трябвало да бъде лекувано, с цел да не се получат тромби, които са смъртоносни.
  • Ноктите на краката се трансформират със видимо удебеляване и смяна в оцветяването до синкаво или лилаво.
  • Промени в кожата на стъпалата и краката. Ако се появят кафяви петна, би трябвало да се консултирате със експерт допустимо най-скоро.

Следете краката си за неприятна циркулация на кръвта!

Много суха кожа, постепенно зарастване на рани на долните крака или чести конвулсии след пренасяне са предупредителни признаци, които изискват консултация със експерт. Студените крайници може да са нещо маловажно, само че постоянно би трябвало да сме деликатни, с цел да не пропуснем по-сериозна патология, която може да имаме, без да го осъзнаваме.

Инфо: https://steptohealth.com/ pixabay

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР