Ако често се чувствате подути, има естествени методи, които могат

...
Ако често се чувствате подути, има естествени методи, които могат
Коментари Харесай

Как да изхвърлим излишната вода от тялото

Ако постоянно се чувствате подути, има естествени способи, които могат да ви оказват помощ. За задържането на непотребна вода може да има разнообразни аргументи: бременност, преклонна възраст, хормонален дисбаланс. Подуването се следи и преди цикъл. Може да се дължи и на заболявания на сърцето и бъбреците. Неподходящото хранене и неналичието на придвижване способстват още повече за натрупването на непотребна вода.
Ето и какво ни е належащо с цел да се оправим с този проблем:  
Вода
Странно или не, пиенето на доста течности е извънредно значимо за изхвърлянето на непотребната вода от тялото ни. Всички човешки органи имат потребност от вода. Тя е значима за кръвообращението, за изхвърлянето на нездравословните субстанции и мазнините, за функционалността на мозъка. Водата спомага регенерирането на тялото и неговото изчистване от всичко ненужно.
Подходящи храни
Някои храни с богато наличие на калий също оказват помощ против задържането на течности. Сред тях има известни артикули, както и такива, които рядко се сещаме да консумираме – краставица, пъпеш, ананас, ягоди, аспержи, артишок, лук, моркови, авокадо, картофи, ориз. В тази група попадат още лешниците, кашуто, фъстъците, бадемите.
С какво не трябва да прекаляваме
Проблемът със задържането на вода може да се задълбочи при ежедневната консумация на алкохол. Кофеинът в огромни количества също не оказва помощ. Най-важно е ограничението на солта, която, при несъразмерна консумация, не разрешава на тялото да изхвърли непотребната вода.
Подходящи чайове
Можете да подпомогнете изхвърлянето на непотребната вода от тялото си с подобаващите типове чай. Сред тях са зеленият чай, чаят от коприва, бяла бреза, хвощ, магданоз.
Масаж на ходилата
 Как да разберете, че пълнеете поради хормонален дисбаланс? Как да разберете, че пълнеете поради хормонален дисбаланс?
Ако сте натрупали няколко непотребни сантиметра към талията, не бързайте да се обвинявате. Възможно е хормоните да ви погаждат неприятни номе...
Точковият масаж на ходилата е доста прелестен и може да задейства функционалностите както на лимфната система, по този начин и на черния дроб и бъбреците.
Кардио тренировки
Дългото седене пред компютъра или стоенето на едно място също може да са причина за задържането на вода. В такива случаи оказват помощ леките кардио тренировки. Особено потребно в тази ситуация е плуването. То щади ставите, до момента в който задейства всеки един мускул в тялото ни. Спортът подтиква кръвообращението и извежда непотребната вода посредством потните жлези. Друго доста прелестно занятие, което оказва помощ, са разходките в парка.
Лимфен дренаж
Когато подуването на тялото е толкоз съществено, че провокира болежка, може да помогне лимфният дренаж. Съществуват специфични костюми и леки лимфодренажни разтривки, които подтикват работата на лимфата. Този вид разтривки се разграничават от антицелулитните. Те не би трябвало да са мощни или мъчителни.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР