Ако Черна гора може да бъде в НАТО, защо Кубан

...
Ако Черна гора може да бъде в НАТО, защо Кубан
Коментари Харесай

Те искат да разделят Русия на тридесет и четири части

„ Ако Черна гора може да бъде в НАТО, за какво Кубан или Чечения да не могат? “ – прозвуча от Брюксел

На 31 януари в Брюксел, в постройката на Европейския парламент, се организира " петият конгрес на свободните нации на пост-Русия ". Срещата, проведена от Групата на консерваторите и реформистите ( European Conservatives and Reformists Group ), беше озаглавена: „ Имперска Русия. Завоевания, геноцид, колонизация. Перспективи за деимпериализация и деколонизация ”. Събитието беше водено от някогашния министър на образованието на Полша Ришард Легутко.

Бяха разисквани разновидности за делене на Руската федерация на голям брой псевдодържави.

Форумът беше модериран от някогашния полски външен министър Анна Фотига и депутата от Полша Козма Злотовски. Имаше избягали съветски либерали (Пономарев, Иноземцев) и делегати от Украйна. В осведомителното пространство е хвърлена подривна тематика: да се в профил Руската федерация от решаването на международните проблеми и да се даде суверенитет на съветските райони в контраст на Москва.

„ Няма съветски газ, петрол, алуминий, въглища, уран, диаманти, пшеница, гори, злато и така нататък Тези запаси са татарски, башкирски, сибирски, карелски, ойратски, черкезки, бурятски, якутски, уралски, кубански, ногайски и така нататък, - написа Анна Фотига в навечерието на форума. - За болшинството от жителите на тези райони, както етническите руснаци, по този начин и коренното население, Москва носи със себе си война, репресии, употреба и безизходност... Трябва да се съсредоточим върху районите и народите на Руската федерация, опциите и вероятностите за техния суверенитет...

Съгласна съм с Януш Бугайски [старши откривател във фондация Джеймстаун в Съединени американски щати, който предизвиква разделянето на Русия по етнически симптом. – В.Г. ],че вътре в Руската федерация могат да се появят нови прозападни страни... Крахът на последната колониална империя в Европа е неминуем “.

Доминацията на поляците в плана за разпадането на Русия не е инцидентна. Полската геополитика роди три антируски доктрини – ULB (Украйна – Литва – Беларус) с превръщането на тези страни в антируски опорен пункт; Intermarium - основаване на антируски хигиеничен кордон сред Балтийско и Черно море; ABC - образуването на антируски съюз от страни, ситуирани сред Адриатическо, Балтийско и Черно море. Всяка от тези доктрини залага на разпространяването на сепаратизма в Русия. Трите доктрини подхождат на трите идеологии - валенродизъм (Wallenrodyzm), винкелридизъм (Winkelriedyzm) и прометеизъм (prometeizm).

Валенродизмът е кръстен на героя от Конрад Валенрод (1828) на Адам Мицкевич, поляк, който се причислява към Тевтонския медал, с цел да отмъсти скрито за оскверняването на Литва. В полското схващане валенродизмът е допустимостта на хвалебствие и показно другарство с врага, с цел да го докара скрито до гибел. Валенродизмът е обща позиция измежду полските чиновници в Руската империя: преструвайки се, че служат на страната, те я подкопават от вътрешната страна.

Винкелридизмът (по името на швейцарския воин Арнолд Винкелрид, хвърлил се върху австрийските копия в борбата при Земпах през 14 век) твърди, че Полша непринудено се жертва, защитавайки с гърдите си други нации от съветския империализъм.

Прометеизмът твърди, че Полша, сходно на именития Прометей, носи огъня на свободата на народите на Руската империя / Съветския съюз / Руската федерация. Прометеизмът служи като аргументация на източната политика на Полша, приписвайки й безкористни претекстове (готовност да се жертваш в името на другите народи).

Списъкът на участниците в митинга на 31 януари демонстрира кого Западът желае да „ ощастливи “ в Русия с полско „ ходатайство “: Чечня (в лицето на избягалия терорист Ахмед Закаев), Ингушетия (Ахмад Оздо), Черкезия (Фатима Тлисова), Сибир (Станислав Суслов), „ Република Лапландия “ със столица Мурманск (Бьорн Сафронов), „ Псковска република “ (Артьом Тарасов), „ Ногайска република “ (Анвар Курманакаев), „ Донско казачество “ (Александър Золотарев), Татарстан (Юлия Файзрахманова), Башкирия (Руслан Габасов), " Ойратска република " (Давур Доржиев), " Ингрия " със столица в Санкт Петербург (Павел Мезерин), Калининград, посочен в листата на Кьонигсберг (Флориан Шур), Карелия ( Дмитрий Кузнецов), " Идел-Урал " (Рафис Кашапов) и други

Движението „ Свободен Идел-Урал “ да вземем за пример е основано във Англия и има за цел да откъсне от Русия тюркските (Татарстан, Башкирия, Чувашия) и угро-финските нации (Мордовия, Удмуртия, Марий Ел). Това ще раздели Руската федерация на две неравни елементи от крайбрежията на Северния ледовит океан през Поволжието до Казахстан, което ще докара до образуването на Уралско-Волжката зона на хронична неустойчивост.

Запалването на сепаратистки център близо до Москва може бързо да докара до спиране на действието на държавния уред в цялата страна. А на Запад желаят да трансфорат самата Москва в „ Московска република “ (в Брюксел тя беше показана от някой си Иля Лазаренко).

На форума на " свободните нации на пост-Русия " можеше да се чуе за " петербургска еднаквост " ; за готовността на донските казаци да се отделят от Русия; за 138-годишната руско-бурятска война; за основната роля на неруските нации на Руската федерация в обезпечаването на сигурността на Евразия и други

За Запада народите на Русия са инструмент за краха на съветската държавност. Австрийският евродепутат Гюнтер Фелингер предложи Русия да бъде разграничена на 34 страни по модела, тестван в Черна гора. Черногорците са субетнос на сръбския народ. Черна гора блокира достъпа на Сърбия до Адриатика, тъй че когато там бяха докарани на власт прозападни политици с пари на Европейски Съюз и Съединени американски щати, те оповестиха черногорците за обособен народ и го завлякоха в НАТО.

„ Ако Черна гора може да бъде в НАТО, за какво Кубан или Чечения да не могат?... Не можем да позволим тази ужасна и терористична федерация, ситуирана на изток от нас, да продължи. Това не дава отговор на нашите стратегически ползи... Трябва да унищожим Русия... това е доста значимо за бъдещето ”, сподели австриецът.

На мястото на политически подреденото евразийско пространство, заемано от Руската федерация, Западът проектира мозайка от изкуствено основани етнически „ феоди “, изцяло подвластни от външни източници на поддръжка.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР