Ако бяхме приели антикорупционния закон, сега вече щяхме да го

...
Ако бяхме приели антикорупционния закон, сега вече щяхме да го
Коментари Харесай

Меглена Кунева за еврокомисаря ни: Ние доказахме, че може без нас

Ако бяхме приели антикорупционния закон, в този момент към този момент щяхме да го прилагаме. Сега се предлага нов. Това беше тактичност на отлагането. Това сподели Меглена Кунева, която отговаряше за координацията на европейските политики в предходното държавно управление в ефира на bTV.

Тя напомни, че до момента в който е взела участие в държавното управление е направила два законопроекта. „ Единият отнемаше нелегално добитото имущество. България няма закон, който да се бори дейно с корупцията по високите етажи на властта. Той би трябвало да е самостоятелен, а не зависещ. Бях предложила да се сътвори една комисия, която да бъде адхок. Другото е класическият случай на две воли на президента и премиера и по-късно да минава през Народно събрание “, обясни тя.

„ Надявам се скоро у нас да се разиска европейската отбранителна система. Тук е значимо дали ще употребяваме фонда за европейска защита. Важно е още с какво България ще способства за защитата на Европа. Ние би трябвало да разграничим какво са споделили специалистите и какво е политическото решение. Носенето на отговорност е главното, без което не можем да продължим напред. След вчерашната среща сред президента и премиера съм по-спокойна, че ще бъде взето най-хубавото решение за българските жители “, разкри Кунева. Бившият вицепремиер разяснява и кандидатурата на Мария Габриел за еврокомисар.

„ Тя ще е идващият еврокомисар. Желая й на добър път. Нейното чуване мина безпрепятствено, а тематиката за подправените вести беше определена доста тъкмо. Много съжаляваме, че България седем месеца няма еврокомисар. Ако не си част от този кръг ставаш част от менюто. Ние доказахме, че може без нас “, означи със страдание Кунева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР