Ако бяхме кацнали час по-рано и бяхме на пътя от

...
Ако бяхме кацнали час по-рано и бяхме на пътя от
Коментари Харесай

Нямаше да оцелеем: Говори българка от Израел, която по чудо се разминава със смъртта

„ Ако бяхме кацнали час по-рано и бяхме на пътя от летището, мисля, че в този миг нямаше да беседваме. Няма оживели на този път, всички, които са били там, са убити, разстреляни, отвлечени ”. Това съобщи Даниела Ангелова по NOVA NEWS.

Тя описа за думите на детето й, което се е укрило по време на офанзивата от „ Хамас ”. „ Не поисквам на никоя майка да организира подобен диалог ”, сподели Даниела.

„ След 2 прелестни седмици, прекарани в България със фамилията на Емо, в събота, в 6 часа сутринта се качихме на аероплан от София за Тел Авив. Сестра ми трябваше да пристигна да ни посрещне на летището. По време на полета нямахме никаква визия какво се е случило в Израел. Когато кацнахме, на телефоните си започнахме да получаваме стотици известия – от другари, от самия кибуц. Сестра ми сподели, че няма по какъв начин да пристигна да ни посрещне, тъй като пътят от летището до нас е затворен и не е безвредно да се пътува по него ", описа Даниела.

По-малкото им дете е било в кибуца, атакуван от терористи. Той се намира на 4 км от Ивицата Газа. Детето се е затворило в стаята в убежището без светлина, без храна и вода. Сега то е добре, избавено е от съседа им, който е защитник-доброволец.

" Името му е Еран Цорев, на 53 година По време на ракетната офанзива, той вместо да отиде към убежището, с оръжие в ръка е излязъл до оградата и е видял десетките бойци от „ Хамас ”, изясни българката, която от години живее в Израел.

„ Благодарение на него, нашето дете, моето семейство, целия наш кибуц беше избавен. Аз и Емил изискуем живота на детето ми на този човек ”, описа Даниела Ангелова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР