Ако бяхме издигнали и друг кандидат за нов главен прокурор,

...
Ако бяхме издигнали и друг кандидат за нов главен прокурор,
Коментари Харесай

Премиерът Б. Борисов: Лицемерно щеше да е, ако бяхме издигнали кандидат за главен прокурор от ГЕРБ

”Ако бяхме издигнали и различен претендент за нов основен прокурор, с изключение на Гешев, това щеше да е лицемерно. Обществото щеше ли да има вяра на партиен претендент? ” Това съобщи пред Нова телевизия министър председателят Бойко Борисов.
Премиерът е безапелационен, че не се намесва и няма да се намеси в правосъдната система. Така той обоснова нежеланието на разяснява избора на основен прокурор, който се състоя през вчерашния ден на Пленум на Висшия правосъден съвет и аргументира отхвърли на правосъдния министър Данаил Кирилов да направи номинация. Съдиите си избират арбитър, прокурорите - основен прокурор, сподели Борисов.

" Преди тези избори с едни се разделихме, с други ще се разделя, тъй като са компрометирани. Сега беше доста малко времето сред евроизборите и тези. Цветан Цветанов се надявам, че не пречи. Той в последно време обича да дава изявленията ", сподели той.

За думите на Цветанов, че ГЕРБ абдикира в някои региони в интерес на Движение за права и свободи, Борисов разяснява: " И му скочи цялата партия за тази нелепост. Защото в Кърджалийско Цвета Караянчева води същинска борба с Движение за права и свободи. Делиормана се изпопребиха безусловно сред ГЕРБ и Движение за права и свободи - в Разград, в Шумен, в Търговище, изключително в Никола Козлево, в Дулово, Исперих. То е просто напрежение необикновено. Там други партии няма, там сме единствено ние с тях, там борбата е страховита. Те в този момент са дует с Валери Симеонов.

Той бил споделил, че образец за обязаност сред ГЕРБ и Движение за права и свободи е ТЕЦ-Варна. Аз мога да кажа, че ТЕЦ-Варна е образец за обязаност сред тях. Питайте Министерството на енергетиката, има си правила и по тези правила се работи в ТЕЦ-Варна. А с варовика в Марицата да не би да няма обязаност? Не можем да се оправим още с тях. Няма какво да разясня. Аз не съм давал оценка на Валери Симеонов и неговата партия. Като напправят и те 20-30 %, ще приказваме. Отделяме им доста време на Цветанов и Симеонов. Не мисля, че ще има разбъркване на ръководството след изборите. Работим добре с всички. И със Сидеров работим добре. В този един месец не съм гледал какво вършат той и останалите. Просто като дойдат избори, всички превключват на друга вълна ", сподели той.

Премиерът се поскара на водещите на въпрос за автомагистралите, само че след това ясно си повтори урока за напредъка в строителството на инфра-структурните планове: " Ние нямаме такива майстори, които редят паветата. Едно време са били единствено пандизчии и трудоваци. В тая тоталитарна в кавички страна както приказват, няма кой да чукне павенцето с чукче ", сподели Борисов.

Ремонт у дома вършиме ли? Има ли случаи да сте недоволна? Предполага се, че този занаятчия вие персонално сте си го избрали, не с конкурс. Предполага се, че му плащате колкото желае, е това е български занаятчия. Накрая отивам и той вместо по този начин фугата, я е направил ей по този начин фугата. И аз го запитвам " Защо бе майсторе? ", описа министър председателят.

" Когато станах кмет, вие идвахте на работа по един коларски път в Нова телевизия. По Южната дъга бяха едни платна, къде беше Северната дъга, къде беше Западната ", разяснява Борисов и добави: " Сега да спра един месец от Младост до " Тракия ", тъй като са избори. Хайде тази вечер да отидем дружно към 17-18 ч. да забележим какво става край Горубляне. Аз всичко върша със сърце и душа. "

Той похвали още старта на дейностите по пътя към Ботевград, както и тунел " Железница " на автомагистрала " Струма ".

" Аз съм поел ангажимент да я докарам от двете страни на Кресна. И до края на другата година ще я докарам "

" Дали да не създадем по-добре това, което ние предлагаме - през Кресна или това, което те не престават пред Брюксел да ни топят - да желаят да качат планината и да я оскъпят с милиарди ", разяснява министър-председателят.

Премиерът Бойко Борисов разяснява и дългогодишното ръководство на ГЕРБ: Нормално е да омръзнем. Но това е като своя жена или собствен мъж - омръзне ти за миг, само че след това си викаш " По-добро от това няма ". Може нещо за миг да ти се види по-русо, по -хубаво. Но по-късно? Леко, леко си се примъкваш у дома и си мълчиш.

Борисов съобщи, че задачата на ГЕРБ е на идните избори " да потвърдим, че сме най-хубавите ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР