Ако бях на мястото на , сигурно щях да поискам

...
Ако бях на мястото на , сигурно щях да поискам
Коментари Харесай

Георги Ганев, ПП-ДБ: Не знам от ГЕРБ да са искали министерства

Ако бях на мястото на, несъмнено щях да желая постове в целия Министерски съвет, само че надали ще има преразглеждане на формулата, която бе реализирана през уикенда с госпожа Габриел. Това разяснява в ефира на Nova News депутатът от " Продължаваме промяната- " (ПП-ДБ) Георги Ганев във връзка слуховете, че от през днешния ден са поискали министерски кресла в проектокабинета Денков-Габриел.

Ганев обаче акцентира, че той не разполага с такава информация, заради което нито може да я отхвърли, нито да я удостовери.

Не знам да са желани други министерски кресла от страна на. Но в случай че има такава договореност, следва разискване по структурите. Има опция това да не бъде признато и в последна сметка да няма договорка за държавно управление, уточни той.

По тематиката с държавния бюджет националният представител предвижда, че Народното събрание няма да бърза с приемането на обществените финанси, тъй като при излъчването на постоянно държавно управление може да настъпят промени по бюджета.

Новият финансов министър по всяка възможност ще изтегли проектобюджета на служебния кабинет поради високия недостиг, с цел да го внесе след това с разнообразни параметри, изясни Ганев.

При състояние обаче, че не се стигне до постоянно държавно управление, депутатът разясни, че ще има ново удължение на бюджета от предходната година и по този начин той ще работи и след датата 10 юни. Допълни още, че тогава Народно събрание ще прегледа оферти проектобюджет от служебната власт при съкратена процедура на първо и второ четене, като той ще действа за интервал от шест месеца, т.е. до края на 2023 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР