Ако бях на мястото на министър Николай Нанков категорично щях

...
Ако бях на мястото на министър Николай Нанков категорично щях
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Външнополитически Румен Радев не е никакъв фактор

Ако бях на мястото на министър Николай Нанков изрично щях да подам оставка. Министър-председателя Бойко Борисов реагира доста бързо в обстановката край Своге. Това, че изиска оставки е негово конституционно право. Това сподели президентът Росен Плевнелиев /2012-2017/ в ефира на БТВ.

Той акцентира, че в ГЕРБ има спор за разлика от други политически сили у нас.

„ Тази оставка не е по виновност на министрите. Министърът не може да носи виновността за това кой е строил или по какъв начин се е експлоатирал веднъж. Това е честен акт ". Той даде образец с сходни тежки произшествия, след които не са се подавали оставки. „ Когато Българска социалистическа партия са били на власт сходни морални актове на министри не са следени, по тази причина в тази ситуация министър председателят Борисов печели спомагателна точка “.

„ В България има доста рискови сектори, АПИ би трябвало да реагират и да нанесат нужните корекции “, счита Плевнелиев. По думите му би трябвало да се направи проверка на договорите, да се ревизира дали строителите са изпълнили напътствията на проектанта.

Той напомни, че по времето, когато той е бил министър на районното развиване, макар нищетата се е подхванала рационализация на редица пътища на територията на цялата страна. „ Аз бях този министър на България, който закупи с пари на Световната банка една специфична машина за инспекция на качеството на пътя и осъществяването на поръчката “.

„ Не мога да скрия разочарованието си от дейностите на президента Радев “, показа той. „ Той е първият президент на България - популист. Не му отива на един държавен глава да слага под подозрение дейностите на институциите. В това има противоконституционалност. Проблемът е доста сериозен “, акцентира Плевнелиев.

„ Външнополитически Румен Радев не е никакъв фактор. Навън към този момент няма кой да го чуе. На Изток – Русия му зашлеви два пъти подобен гласовит пестник, че неговото заиграване с русофилството няма тежест “, съобщи Росен Плевнелиев.

„ Нямам никакви упоритости за политически постове. Аз се усещам в една доста положителна среда на развиване. В момента получавам международно самопризнание. Нямам на кого какво да потвърждавам. Аз влязох в политиката, с цел да дам, а не с цел да взема “.

„ За Радев най-лесно е да бъде контра на държавното управление, тъй като друго не му остава. Той би трябвало да е платформа на всички положителни хрумвания в България. Държавният глава не може да наскърбява – може да показва казуса, само че не и това. Не може да е контра на Народно събрание и на държавното управление. Не постигате разделяне на нацията, когато имате ясни причини по разнообразни проблеми. Не му наподобява и не е добре на един държавен глава да работи по този метод “, счита някогашният президент.

"Оставам в България, с цел да раотя за страната си и да съм потребен ", съобщи още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР