Ако БСП не постигне съгласие от поне 121 депутата в

...
Ако БСП не постигне съгласие от поне 121 депутата в
Коментари Харесай

БСП и ПП първо събират 121 депутати и след това обсъжда кандидат-премиер и министри

Ако Българска социалистическа партия не реализира единодушие от най-малко 121 депутата в първия кръг на договарянията, няма да се разисква личен състав на държавно управление и мандатът ще бъде върнат. Това обаче Корнелия Нинова след първия кръг от договаряния с „ Продължаваме промяната.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че от Политическа партия ще обмислят кого да предложат за министър председател, само че се знае, че това няма да бъде Кирил Петков. Утре и другиден ще бъдат диалозите с Демократична България и Има Такъв Народ, а едвам по-късно ще се разисква и персоналния състав.

Нинова сподели, че в съглашението преди три седмици би трябвало да се вкарат и оферти на Има Такъв Народ, които не са взели участие.

Относно кандидатурата на Бойко Рашков за КПКОНПИ Нинова сподели, че обществото би трябвало да даде оценка на неговата работа, а не да се вършат субективни такива.

Първо би трябвало да забележим, че има работещо парламентарно болшинство и тогава ще обсъждаме оферти за министър председател и други постове в Министерски съвет. Това съобщи Асен Василев след срещата с Българска социалистическа партия. Вътрешнопартийни диалози по тези тематики също не били водени. В случай, че мандатоносителят получи поддръжка ще бъде призован народен съвет на Политическа партия и тогава ще бъдат разисквани кандидатури, съобщи още Василев.

На въпрос по какъв начин ще се схванат с Българска социалистическа партия във връзка с „ Газпром “ и нотата за изпъждане на 70 съветски дипломати, Василев сподели:

„ Ние и сега имаме договорни връзки с „ Газпром “, само че те не ги съблюдават. Отношенията с съветската федерация не са прекратени – към момента има посолство както в България, по този начин и в Москва “

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР