Ако България не влезе в еврозоната рискуваме страната ни да

...
Ако България не влезе в еврозоната рискуваме страната ни да
Коментари Харесай

Какво ще се случи с парите ни, ако не влезем в Еврозоната?

" Ако България не влезе в еврозоната рискуваме страната ни да продължи да обеднява прогресивно. Цялостният развой, гарниран с една висока инфлация, гарниран с тежка застоялост, която води до тежка рецесия - наречена стагфлация, ще ни блокира отвред ", предизвести пред businessnovinite.bg финансистът Кольо Парамов.

" В момента няма различен по-голям въпрос за решение от влизането на България в еврозоната. Защо? Защото няма стратегия, която да подсигурява изискването на индустриалния потенциал на страната, да форсира износа, да увеличи Брутният вътрешен продукт, няма стратегия, която да подсигурява нови благоприятни условия за нова доходна политика, няма стратегия, която да форсира капиталовия развой при тези лихви на родните банки. Ние изоставаме във всяко едно отношение и попадаме в един капан, където взимането на заеми е единственото ни решение за оцеляване ", изясни финансистът.

Той е безапелационен, че единствено посредством влизане в еврозоната ще може да се моделира друг надзор върху банките, да се откри европейска процедура, да се откри надзор върху всички финансови процеси. Само по този начин може да се спасим от нелоялните практики у нас. 

" Това е методът европейските банкови институции да влязат в българското стопанство и да осигурим 2-3 пъти по-ниски лихвени проценти на капиталовите заеми, които ще отворят новите работни места. Така на база на нови работни места и на нови благоприятни условия в бюджета, да осигурим част от фонд работна заплата в държавните институции и от там към този момент да се види по какъв начин най-добре да се контролира пенсионнната система, опазването на здравето и така нататък ", добави Парамов. 

Според него незабавно ни би трябвало финансова дисциплинираност и това може да стане единствено посредством влизане в еврозоната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР