Ако България говори за поетапно влизане в Шенген, това би

...
Ако България говори за поетапно влизане в Шенген, това би
Коментари Харесай

Кючюк: Ако България говори за поетапно влизане в Шенген, това би било грешен сигнал

Ако България приказва за поетапно влизане в Шенген, това би било неверен сигнал, това сподели за аудиокаста " Това е България " на " Фокус " водачът на европейските либерали Илхан Кючюк.

" Не е ролята на евродепутатите или на народните представители в националния парламент да показват такава позиция. Това е доста комплицирано, внимателно решение, което би трябвало да бъде взето след изчерпателен разбор от представителите на изпълнителната власт. Винаги съм дефинирал, че задачата на България да бъде в Шенген е държавна цел. И моите дейности дотук са имали само и единствено за задача да подкрепят държавната цел на страната ни. Другото, което е доста неправилно е да се приказва, че няма да се случи. Големите неща в европейските институции, като цяло в интернационалните, се случват в последната минута. Имам опит, а и мнозина български дипломати и политици имат не по-малък от моя опит. Бих призовал за единодушие, за единодушие, бих призовал за съответни дейности, които да окажат задоволителен напън. И този напън може да бъде по доста пътища изработен, през дипломацията, през политическите фамилии, през изпълнителната власт, през бизнеса. Защото дано да не забравяме, австрийският бизнес е един от най-големите в България, в случай че не ме лъже паметта, те са преди всичко в страната ни като задгранични вложения, на трето в Румъния. Всичко това ни подсказва, че не всичко е изгубено и не би трябвало да одобряваме примиренческата роля ", изясни водачът на европейските либерали.

Според евродепутата дейностите сред България и Румъния би трябвало да бъдат поредни и да си приказваме като съседи, които имат общо минало в преговорния развой, най-малкото, и желаят да имат общо бъдеще в Шенген. 

" Всички институции да имат една и съща позиция - сред президенти, сред народни представители, евродепутати, изпълнителна власт, несъмнено. За да можем най-сетне да се отървем от тези мисли, че България и Румъния могат да бъдат разграничени. Те не би трябвало да бъда разграничени, тъй като това е доста отрицателно. Това би означавало оставането на Българя и Румъния в сивата зона на Европейския съюз и отдалечаването ни още повече от значимите решения пред общия ни Съюз.

Безспорно тази самодейност е подкрепена доста съществено и от нашите австрийски сътрудници. И в случай че ме питате за съответното място, да, тъй като Министерството на вътрешните работи е изразявало постоянно противоречие с позицията на България и Румъния. Ние желаеме да им покажем, в това число и с данни да илюстрираме по какъв начин България охранява добре външната граница на Европейския съюз. Призоваваме всички да се включат, под всички разбирам освен български и румънски жители, а и австрийци, а и други, които се усещат привързани към тази идея, или в случай че мислят, че това, което се случва е незаслужено да дойдат да изразят своята правдивост ", сподели той във връзка това, че дружно с сътрудника си Влад Ботош, член на Европейската партия от Румъния и Хелмут Брандщетер от австрийската демократична партия НЕОС излизат на проява в понеделник пред Министерството на вътрешните работи във Виена против ветото наложено от австрийското държавно управление на България и Румъния за участие в Шенген. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР