Ако българите са се установили във Великобритания преди датата на

...
Ако българите са се установили във Великобритания преди датата на
Коментари Харесай

По схема за уседналост се гарантират правата на българите във Великобритания преди Брекзит

" Ако българите са се открили във Англия преди датата на Брекзит, следва да бъдат спокойни, защото техните права ще бъдат обезпечени по така наречен " скица за уседналост ". Това сподели пред БНР Васил Асенов - началник на службата по трудови и обществени въпроси в посолството на България в Лондон. Той посочи, че е значимо те да аплайват по тази скица до края на декември 2020-а година, само изключение вършат българите, получили английски паспорти.

" Българите, които след датата на Брекзит считат да се реалокират във Англия, би трябвало да наблюдават новините по отношение на бъдещото имиграционно законодателство на страната, тъй като то сега към момента е в полемика, а и с новото държавно управление на Борис Джонсън може да настъпят някакви промени ", уточни Асенов в предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт ".

По думите му жителите даже и да не са кандидатствали към датата на Брекзит, то техните права остават непроменени.

" Т.е. те не престават да живеят и работят във Англия, имат право на достъп до социално-осигурителната система на страната и до системата на опазване на здравето. Те би трябвало да аплайват за статут на уседналост до 31-ви декември 2020 година. Правата им ще бъдат обезпечени както при договорка, по този начин и при липса на договорка за Брекзит.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР